ΚΟΣΜΟΣ

Forbes: Η Μελόνι είναι η έβδομη ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι
AP Photo

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι είναι η έβδομη ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με την φετινή λίστα του περιοδικού Forbes

Σύμφωνα με την καθιερωμένη ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είναι η έβδομη ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο.

Όπως κάθε χρόνο, παρουσιάστηκε σήμερα η λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη, στην οποία η Μελόνι είναι η μόνη Ιταλίδα. Στην πρώτη θέση βρίσκεται φέτος η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πιο αναλυτικά, το Forbes υπογραμμίζει ότι «το 2022 κατέκτησαν την εξουσία νέοι πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων και η πρώτη πρωθυπουργός της Ιταλίας, η Τζόρτζια Μελόνι».

«Ως επικεφαλής της πιο δεξιάς ιταλικής κυβέρνησης από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα, η Μελόνι είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, το πολιτικό μέλλον του οποίου παραμένει αβέβαιο. Παρά ταύτα, η επιτυχία της αποτελεί σημαντική κατάκτηση για τον ηγετικό ρόλο των γυναικών, διότι πρόκειται για την μόνη γυναίκα, η οποία είναι επικεφαλής χώρας-μέλους της G20», διαβάζουμε στην αναφορά του Forbes στην πρόεδρο των «Αδελφών της Ιταλίας».