ΚΟΣΜΟΣ

Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρετά τον «βασιλιά» - Live το λαϊκό προσκύνημα

Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρετά τον «βασιλιά» - Live το λαϊκό προσκύνημα

Πέλε: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Βραζιλιάνου θρύλου στο γήπεδο της Σάντος

Τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατο του «βασιλιά» Πελέ, ήρθε η ώρα για τον βραζιλιάνικο λαό να αποχαιρετήσει σήμερα (2/1) με μια 24ωρη δημόσια αγρυπνία στο στάδιο «Vila Belmiro» της πόλης Σάντος, όπου ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σφυρηλάτησε μεγάλο μέρος του θρύλου του.

Εκεί στην παραθαλάσσια πόλη της Βραζιλίας -430.000 κατοίκων-, την οποία ο Πελέ μετέτρεψε σε σύνθημα κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής καριέρας στον σύλλογο. Το φέρετρο του μοναδικού ποδοσφαιριστή που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1958, 1962, 1970) θα είναι στο κέντρο του γηπέδου του "Vila Belmiro" που θα ανοίξει τις πόρτες του στις 15:00 ώρα Ελλάδας, προκειμένου να ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Πελέ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σάντος.

Ένα κομβόι που μετέφερε τη σορό στο Σάντος αναχώρησε στις 09:40 ώρα Ελλάδας από το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο Σάο Πάολο, όπου ο Πελέ πέθανε την περασμένη Πέμπτη (29/12), μετά από μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου για περισσότερο από ένα χρόνο.

Τρία γιγάντια πανό τοποθετήθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου των 16.000 θέσεων: το ένα δείχνει τον Πελέ από πίσω με τη φανέλα «10», ενώ τα άλλα έγραφαν «Ζήτω ο Βασιλιάς», «Πελέ 82 ετών» και « ο μόνος άνθρωπος που σταμάτησε έναν πόλεμο».

Η είσοδος στο στάδιο θα επιτρέπεται «χωρίς διακοπή» μέχρι την Τρίτη στις 15:00 ώρα Ελλάδας και στη συνέχεια μια πομπή θα ταξιδέψει στους δρόμους της Σάντος, πόλης που βρίσκεται 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σάο Πάολο, πριν από την ταφή, στην οποία θα παραβρεθούν μόνο μέλη της οικογένειας.

Η ταφή θα γίνει στο "Memorial Necropole Ecumenica", ένα «κάθετο νεκροταφείο», ένα κτίριο 14 ορόφων που περιλαμβάνει επίσης, έναν καταρράκτη και ένα μουσείο αυτοκινήτων.

Η πομπή θα περάσει συγκεκριμένα μπροστά από το σπίτι της μητέρας του πρώην ποδοσφαιριστή, Ντόνα Σελέστε, η οποία «δεν γνωρίζει» ότι ο γιος της είναι νεκρός, σύμφωνα με τη Μαρία Λουτσία ντο Νασιμέντο, μια από τις αδερφές του εκλιπόντος. «Είναι στον δικό της κόσμο», διαβεβαίωσε το ESPN την Παρασκευή.

Πελέ: Η συγκινητική ανάρτηση του γιου του πάνω από το φέρετρο

Νωρίτερα δίπλα στο φέρετρο του Βραζιλιάνου θρύλου είχε βρεθει και ο γιος του ο οποίος και δημοσίευσε σε μια ανάρτηση που ραγίζει καρδιές. «Φτάσαμε σπίτι» έγραψε ο Έντσον Νασιμέντο την ώρα που απλώνει το χέρι του στο φέρετρο του πατέρα του.

Σχετικές ειδήσεις

Πελέ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Βραζιλιάνου θρύλου

Πελέ: Οι κορυφαίες στιγμές του σε Μουντιάλ

Πελέ: Η περιουσία των 100 εκατ. δολαρίων που άφησε με τον θάνατό του