ΚΟΣΜΟΣ

«Πυρά» της Άγκυρας κατά των ΗΠΑ: «Βρίσκονται πίσω από τον ISIS και την Αλ Κάιντα»

«Πυρά» της Άγκυρας κατά των ΗΠΑ: «Βρίσκονται πίσω από τον ISIS και την Αλ Κάιντα»
Associated Press - Φωτογραφία αρχείου

Ανεβαίνουν συνεχώς οι τόνοι στην Τουρκία για το ζήτημα της παραχώρησης των F-16 από τις ΗΠΑ.

Ξεχειλίζει η οργή στην Άγκυρα σε ό,τι αφορά στη στάση της Ουάσινγκτον για τα F-16 με στελέχη της κυβέρνησης να κατηγορούν την Ουάσινγκτον μέχρι και για τρομοκρατία.

Αυτό ακριβώς υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «βρίσκονται πίσω από τον ΙSIS και την Αλ Κάιντα»

«Οι πρεσβευτές κάνουν επιχείρηση τρομοκρατίας και ψυχολογικό πόλεμο» είπε ο ίδιος ενώ πρόσθεσε οργισμένος ότι «οι ΗΠΑ δεν μας δίνουν F-16 και F-35. Ποιον κοροϊδεύουν;»

Στις δηλώσεις του συγκεκριμένα ο Σοϊλού ανέφερε: «Οι πρεσβευτές που είχαν υπογράψει ένα κείμενο, αυτοί οι πρεσβευτές που είχαν επιχειρήσει να κάνουν μια νομική επιχείρηση εναντίον της Τουρκίας τώρα με εντολή του γνωστού πρεσβευτή, προσπαθούν να εκτελέσουν μια τρομοκρατική επιχείρηση με την πρόφαση του κενού ασφαλείας.

Οι δήθεν φίλοι και οι σύμμαχοι μας που κάνουν παζάρια μαζί μας για τα F-16 και τα F-35 μας λένε 'εμείς θέλουμε αλλά τι θα γίνει στην Γερουσία δεν ξέρουμε'. Εσείς ποιον νομίζετε πως κοροϊδεύετε; Ποιον ξεγελάστε; Eσείς ποιο παιχνίδι παίζετε; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Ισλαμικού Κράτους; Ποιος ανακάλυψε, ποιος δημιούργησε την Αλ Κάιντα στον κόσμο; Η ίδια η Αμερική το έχει κάνει αυτό».

Πάντως, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, έχουν γίνει συλλήψεις και προσαγωγές.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Η Ελλάδα παρενοχλεί τον εναέριο χώρο και τους ψαράδες μας

Επίθεση Ερντογάν στην αντιπολίτευση για τα F-35: «Στέλνουν χαιρετίσματα στην Ελλάδα»

Τουρκία: Η αντιπολίτευση θέλει να βγάλει στο «σφυρί» το παλάτι και τα αεροπλάνα το Ερντογάν