ΚΟΣΜΟΣ

Μασσαλία: Μαφιόζικη εκτέλεση τριών ανδρών - Τους «γάζωσαν» με καλάσνικοφ

Μασσαλία: Μαφιόζικη εκτέλεση τριών ανδρών - Τους «γάζωσαν» με καλάσνικοφ
Associated Press

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση των μαφιόζικων εκτελέσεων στη Μασσαλία.

Τρεις άνδρες έπεσαν νεκροί από σφαίρες την Κυριακή στη Μασσαλία, όπου παρατηρείται έξαρση δολοφονιών από συμμορίες που σχετίζονται με ναρκωτικά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι τρεις άνδρες μαζί με άλλους δύο γύρω στα 20 έτη έφευγαν από νυχτερινό κέντρο τα ξημερώματα όταν δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους με Καλάσνικοφ.

Οι δύο επιζώντες δεν έχουν τραυματιστεί, ενώ οι δράστες τράπηκαν αμέσως μετά την επίθεση σε φυγή. Η αστυνομία βρήκε το αυτοκίνητο διαφυγής καμμένο, ενώ θεωρούν ότι οι εκτελέσεις σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι «όλες οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί για να εντοπίσουν τους δράστες και να εξαρθρώσουν τα δίκτυα των διακινητών».

Η τελευταία επίθεση ανεβάζει τον αριθμό των ανθρωποκτονιών που σχετίζονται με ναρκωτικά στη Μασσαλία από την αρχή του έτους σε 21, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα θύματα είναι κυρίως νεαροί άνδρες χαμηλά στην ιεραρχία των συμμοριών ναρκωτικών και στοχοποιούνται από εκτελεστές που εργάζονται για αντίπαλες συμμορίες.

Ο γενικός εισαγγελέας είχε προειδοποιήσει τον περασμένο μήνα ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ αντίπαλων συμμοριών για τον έλεγχο των πιο προσοδοφόρων σημείων διακίνησης ναρκωτικών της πόλης μετατράπηκε σε «βεντέτα».

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Μπενουά Παγιάν από την πλευρά του δήλωσε ότι «αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται εδώ και πάρα πολύ καιρό» και κάλεσε τη γαλλική κυβέρνηση να ενεργήσει «με σταθερό και σθεναρό τρόπο» για να σταματήσει η βία. «Οι δολοφόνοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κρυφτούν πια», τόνισε.