ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επιτρέπει στις ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση στον προφυλακισμένο δημοσιογράφο της WSJ

Ρωσία: Επιτρέπει στις ΗΠΑ να έχουν πρόσβαση στον προφυλακισμένο δημοσιογράφο της WSJ
AP

Ρωσία: Το Κρεμλίνο ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι υπήρξαν «ορισμένες επαφές» με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την υπόθεση Γκέρσκοβιτς αλλά «αλλά θα πρέπει να γίνουν και να συνεχισθούν εντελώς σιωπηρά».

Πρόσβαση στον προφυλακισμένο δημοσιογράφο της εφημερίδας Wall Street Journal, Έβαν Γκέρσκοβιτς θα έχουν οι ΗΠΑ, καθώς η Ρωσία πρόκειται να επιτρέψει στην Αμερικανίδα πρεσβευτή στη Μόσχα να τον επισκεφθεί, βάσει της «αρχής της αμοιβαιότητας», σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Η πρεσβευτής Λιν Τρέισι επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα τον Γκέρσκοβιτς για δεύτερη φορά από τότε που συνελήφθη τον Μάρτιο με την κατηγορία της κατασκοπείας, την οποία ο ίδιος, ο εργοδότης του και η Ουάσιγκτον αρνούνται.

Στο προσωπικό της ρωσικής πρεσβείας επετράπη την ίδια ημέρα να επισκεφθεί τον Βλαντίμιρ Ντουνάγεφ, έναν Ρώσο που βρίσκεται σε προδικαστική ανάκριση στο Οχάϊο με την κατηγορία της διάπραξης κυβερνοεγκλημάτων.

Το Κρεμλίνο ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι υπήρξαν «ορισμένες επαφές» με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την υπόθεση Γκέρσκοβιτς αλλά «αλλά θα πρέπει να γίνουν και να συνεχισθούν εντελώς σιωπηρά».