ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κηδεύεται μετά από 128 χρόνια ο «Στόουνμαν Γουίλι» - Μουμιοποιήθηκε κατά λάθος

ΗΠΑ: Κηδεύεται μετά από 128 χρόνια ο «Στόουνμαν Γουίλι» - Μουμιοποιήθηκε κατά λάθος
Αρχείου AP

Το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, ο «Στόουνμαν Γουίλι» θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι στους δρόμους του Ρέντινγκ και θα ταφεί σε τοπικό νεκροταφείο, όπου και θα αποκαλυφθεί το πραγματικό όνομά του

Στην τελευταία κατοικία του, μετά από 128 χρόνια μία από τις αρχαιότερες μούμιες των ΗΠΑ, γνωστή στους ντόπιους ως «Στόουνμαν Γουίλι».

Ο αγνώστων στοιχείων άνδρας, πιθανότατα μικροκλέφτης που πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια σε μια τοπική φυλακή, μουμιοποιήθηκε κατά λάθος από έναν νεκροθάφτη που πειραματιζόταν με νέες τεχνικές ταρίχευσης και έκτοτε εκτίθεται σε ένα τοπικό γραφείο τελετών στην πόλη Ρέντινγκ της Πενσυλβάνια.

Από τον θάνατό του στις 19 Νοεμβρίου 1895, το γραφείο τελετών Auman’s Funeral Home εκθέτει τα λείψανά του.

Επειδή έδωσε στις αρχές ψεύτικο όνομα κατά τη σύλληψή του, η πραγματική ταυτότητα του Στόουνμαν Γουίλι παρέμεινε κρυφή και οι τοπικοί αξιωματούχοι δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν τους συγγενείς του. Το γραφείο τελετών, που αρχικά είχε προσπαθήσει να τον ταριχεύσει, ενώ αναζητούσε τους συγγενείς του, υπέβαλε τελικά αίτηση στην πολιτεία για να του επιτρέψει να κρατήσει το πτώμα αντί να το θάψει, λέγοντας ότι ήθελε να παρακολουθήσει την πειραματική διαδικασία ταρίχευσης.

Πάνω από 100 χρόνια αργότερα και με τη βοήθεια της τεχνολογίας και μιας ενδελεχούς αναζήτησης ιστορικών εγγράφων, το γραφείο τελετών πιστεύει ότι έχει ταυτοποιήσει τον Στόουνμαν Γουίλι και θα αποκαλύψει το όνομά του στον τάφο αργότερα αυτή την εβδομάδα. Αλλά πρώτα, έχει ενωθεί με την πόλη του Ρέντινγκ για να τιμήσει τη μνήμη του ανθρώπου που αποτελεί μέρος της λαϊκής παράδοσης και της λαϊκής ταυτότητας της πόλης για πολλές γενιές.

Την Κυριακή, οι κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την 275η επέτειο του καταστατικού χάρτη του Ρέντινγκ με μια πολύχρωμη παρέλαση στην οποία συμμετείχε και μια νεκροφόρα με μοτοσικλέτα που μετέφερε το φέρετρο του Γουίλι.

Όλη αυτή την εβδομάδα, ο Γουίλι θα βρίσκεται στο γραφείο τελετών Auman’s Funeral Home για να τον αποχαιρετήσει το κοινό.

Το Σάββατο (7 Οκτωβρίου), θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι στους δρόμους του Ρέντινγκ και θα ταφεί σε τοπικό νεκροταφείο, όπου το πραγματικό του όνομα θα αναγραφεί επιτέλους στην επιτύμβια στήλη του.