ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Νεαρή φοιτήτρια καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκισης - Η απίστευτη περιπέτειά της

H φοιτήτρια που συνελήφθη στο Ντουμπάι
H φοιτήτρια που συνελήφθη στο Ντουμπάι

Μία 21χρονη φοιτήτρια Τέχνης από την Νέα Υόρκη καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης στο Ντουμπάι, αφού χτύπησε στο χέρι μία αστυνομικό της ασφαλείας του αεροδρομίου κατά την διάρκεια ελέγχου που την άφησε μισόγυμνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail η Elizabeth Polanco De Los Santos, 21 ετών, κατευθυνόταν στη Νέα Υόρκη από την Κωνσταντινούπολη μαζί με μία φίλη της, όταν συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μιας δεκάωρης αναμονής στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 14 Ιουλίου.

Η σύντομη οπως η ίδια πίστευε παραμονή της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετατράπηκε ωστόσο σε έναν εφιάλτη πολλών μηνών, αφού η ασφάλεια του αεροδρομίου ειδοποιήθηκε για την ζώνη που φορούσε.

Η 21χρονη εξήγησε στους υπαλλήλους του αεροδρομίου ότι είχε πρόσφατα χειρουργηθεί και πως είχε εντολή να φοράει την μετεγχειρητική ζώνη όλο το εικοσιτετράωρο. Την πήγαν με φορείο σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο και της ζήτησαν να αφαιρέσει τη ζώνη, με αποτέλεσμα να μείνει ημίγυμνη και να νιώθει πως έχει παραβιαστεί η ιδιωτικότητα της. Τελικά της δόθηκε άδεια για να φύγει, αλλά επειδή δεν μπορούσε να βάλει μόνη της την ζώνη, άγγιξε «απαλά» το χέρι της γυναίκας αστυνομικού από το τελωνείο για να φέρει την φίλη της να τη βοηθήσει.

Οι γυναίκες αστυνομικοί κατηγόρησαν την κοπέλα για «επίθεση και προσβολή», κάτι που η Santos αρνήθηκε. Της απαγόρευσαν να ταξιδέψει για το σπίτι της και αυτή την εβδομάδα καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης, παρά το γεγονός ότι πλήρωσε πρόστιμο 2722 δολαρίων. Οι δικαστές είχαν διατάξει την 21χρονη να πληρώσει το πρόστιμο στις 24 Αυγούστου, αλλά αντί να της επιτραπεί να φύγει, οι τελωνειακοί αστυνομικοί άσκησαν έφεση κατά της ποινής.

Τώρα, η Elizabeth βιώνει μία πολύμηνη δοκιμασία, ενώ έχει χρειαστεί να πληρώσει χιλιάδες δολάρια για να αντέξει οικονομικά τη διαμονή της στην ακριβή χώρα μαζί και με τα έξοδα των δικηγόρων. Από τα μέσα Ιουλίου, η φοιτήτρια έπρεπε να μετακομίσει από το ένα ξενοδοχείο στο άλλο και περίμενε τις ακροάσεις του δικαστηρίου πριν μάθει για την ποινή της.

Δεν είναι σαφές το πού κρατείται αυτή τη στιγμή, αλλά οι εκπρόσωποι της Detained in Dubai, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που υποστηρίζει την απελευθέρωση της νεαρής γυναίκας, λένε οτι ότι φοβάται ότι θα κρατηθεί στη διαβόητη φυλακή Al Awir και δεν θα να της επιτραπεί να φύγει από τη χώρα.

Οπως καταγγέλουν οι ακτιβιστές ανθρωποι θα μπορούσαν να καταλήξουν να κρατούνται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για χρόνια με ψεύτικες ή μικρές κατηγορίες.

«Πιστεύαμε ότι θα ήταν μια πιο σύγχρονη και φουτουριστική πόλη, αλλά κάναμε εντελώς λάθος»ανέφερε η De Los Santos Υποστήριξε επίσης ότι η μητέρα της βρίσκεται σε «σοκ και ταλαιπωρείται». «Είναι πραγματικά ανήσυχη και κλαίει συνέχεια». Το επόμενο δικαστήριο της De Los Santos είναι στις 24 Οκτωβρίου.