ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Στηρίζει τον Τζιμ Τζόρνταν για τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
ΑΡ

ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει τον Τζιμ Τζόρνταν για τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει τον Τζιμ Τζόρνταν για τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά την αποπομπή του Κέβιν Μακάρθι, όπως δήλωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στην πλατφόρμα του Truth Social.

«Αυτός (ο Τζόρνταν) είναι ΔΥΝΑΤΟΣ στο Έγκλημα, τα Σύνορα, τον Στρατό/ τους Βετεράνους μας και τη 2η Τροπολογία. Ο Τζιμ, η γυναίκα του Πόλυ και η οικογένειά του είναι εξαιρετικοί – Θα γίνει ένας ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Πρόεδρος της Βουλής και έχει την Πλήρη και Ολοκληρωτική Στήριξή μου», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Η δήλωση αυτή του Τραμπ γίνεται μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην πρόεδρος, που διεκδικεί και πάλι το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2024, ενδέχεται να δεχθεί να αντικατασταθεί ο Μακάρθι για μικρό χρονικό διάστημα.

Δύο Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές διεκδικούν τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων: ο Στιβ Σκαλίς, που ήταν δεύτερος στην ιεραρχία μετά τον Μακάρθι, και ο Τζόρνταν, ένας συντηρητικός από το Οχάιο που έχει ηγηθεί των ερευνών στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν μικρή πλειοψηφία στη Βουλή (221-212), αναμένεται να πραγματοποιήσουν κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση την Τρίτη για να συζητήσουν τον υποψήφιό τους για τη θέση του προέδρου. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα παραστεί στη συνεδρίαση. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος μεταβαίνει στο Καπιτώλιο μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη ημέρα. Ωστόσο οι πικρίες και αντιπαραθέσεις μετά την αποπομπή Μακάρθι ενδέχεται να καταστήσουν δύσκολη τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου.