ΚΟΣΜΟΣ

IDF: «Καθυστερήσαμε την επέμβαση κατά της Χαμάς αλλά γίναμε πιο φονικοί», δηλώνει αντισυνταγματάρχης

israel
Ο αντισυνταγματάρχης  Γκιλάντ Πάστερνακ.μιλάει στη δημοσιογράφο του Sky News
Photo: Youtube

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ δηλώνουν βέβαιες για την απελευθέρωση των ομήρων

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του ισραηλινού στρατού για την εισβολή στη Γάζα που αναμένει την εντολή να κινηθεί.

«Η καθυστέρηση μας βοήθησε να προετοιματούμε καλύτερα μας έκανε πολύ πιο αποτελεσματικούς, πολύ πιο φονικούς απέναντι στη Χαμάς. Οι στρατιώτες ασκούνται και προετοιμάζονται για δράση» δήλωσε στο Sky News ο αντισυνταγματάρχης Γκιλάντ Πάστερνακ.

Ο αξιωματικός δηλώνει πως είναι βέβαιος ότι ο ίσως κυριότερος στόχος της εισβολής που είναι η απελευθέρωση των ομήρων θα επιτευχθεί: «Είμαι σίγουρος ότι αυτό ακριβώς πρόκειται να συμβεί» δήλωσε ο 38χρονος αξιωματικός, που υπηρετεί στην 828 ταξιαρχία πεζικού, που θεωρείται από τις πλέον επίλεκτες μονάδες στο Ισραήλ.

«Όταν θα λάβουμε εντολή, θα είμαστε σε θέση να πάμε, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται να κάνουμε και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ηγεσία μας για να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Η ανταποκρίτρια του Sky News, περιγράφοντας τα όσα έζησε σε ένα από μία από τις βάσεις αναμονής των ισραηλινών στρατευμάτων μιλάει για «νευρικότητα» και κάνει λόγο για στρατιώτες, με αυστηρό πρόσωπο και πλήρη πολεμική εξάρτυση που ζήτησαν να μην φωτογραφηθούν.

Κάποιοι άλλοι έδειχναν πιο χαλαροί ή και χαμογελαστοί, καθώς στέκονταν δίπλα από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, με τα όπλα περασμένα στον ένα ώμο, ενώ μερικοί κουβαλούσαν στην πλάτη βαριά πράσινα σακίδια.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και ημέρες, το Ισραήλ προετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη φάση του πολέμου κατά της Χαμάς. Αυτό περιλαμβάνει χερσαία επίθεση στη Γάζα, που ελέγχεται μεν από τη Χαμάς, αλλά εκεί μένουν πάνω από 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.