ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η στιγμή που ρουκέτα εκρήγνυται δίπλα σε δημοσιογράφο - Πανικός στο στούντιο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η στιγμή που ρουκέτα εκρήγνυται δίπλα σε δημοσιογράφο - Πανικός στο στούντιο

Η κάλυψη του πολέμου στο Ισραήλ εγκυμονεί διαρκείς κινδύνους και για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα.

Παρά λίγα... μέτρα γλίτωσε τη ζωή της μια δημοσιογράφος από τον Λίβανο και το συνεργείο της, καθώς μια ρουκέτα της Χαμάς έσκασε στο σημείο όπου πραγματοποιούσε το ζωντανό της.

Το συμβάν σημειώθηκε στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, εκεί που η Χεζμπολάχ καθημερινά πλήττει ισραηλινές θέσεις με ρουκέτες και αντιαρματικά, ενώ και το Ισραήλ απαντά με βομβαρδισμούς.

Μάλιστα, όχι μακριά από το σημείο, τις πρώτες ημέρες του πολέμου ένας δημοσιογράφος του Reuters έχασε τη ζωή του απόρουκέτα.

«Ριφ, Ριφ είστε καλά;» ακούγεται να ρωτάει με αγωνία ο παρουσιαστής, ενώ ο ψύχραιμος οπερατέρ συνεχίζει να καταγράφει ότι συμβαίνει.

Η στιγμή που ρουκέτα έπεσε δίπλα στον δημοσιογράφο του Newsbomb.gr καταγράφηκε σε βίντεο

«Άγιο» είχε και ο απεσταλμένος του Newsbomb.gr στο Ισραήλ, και ένα ελληνικό τηλεοπτικό συνεργείο, καθώς σε ανύποπτο χρόνο, μια ρουκέτα από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε ακριβώς δίπλα τους. Η στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο.

Ήταν μεσημέρι, όταν ο απεσταλμένος του Newsbomb.gr Σωτήρης Σκουλούδης, βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης Σντερότ, δίπλα στα σύνορα με τη Γάζα, η οποία εκκενώθηκε, κοντά στο αστυνομικό της τμήμα το οποίο κατέλαβαν μαχητές της Χαμάς και στη συνέχεια ισοπεδώθηκε από τον ισραηλινό στρατό. Δίπλα, ήταν μέσα στο όχημά τους το συνεργείο του OPEN, αποτελούμενο από τον πολεμικό ανταποκριτή Σωτήρη Δανέζη και τους εικονολήπτες Κώστα Παπαδάτο και Δημήτρη Αλεξάκη.

Ξαφνικά, ακούγεται ο ανατριχιαστικός ήχος της σειρήνας, σήμα κινδύνου για άμεση κάλυψη και απομάκρυνση από οποιοδήποτε αφύλακτο σημείο, όπως ενημερώνονται από τις πρώτες κιόλας ώρες της επίσκεψης στο Ισραήλ, όσοι το επισκέπτονται αυτές τις ημέρες.

Ο ρεπόρτερ του Newsbomb.gr Σωτήρης Σκουλούδης, βγαίνει αμέσως από το όχημά του, ένα νοικιασμένο λευκό mazda με σήμανση στις πόρτες ότι οδηγείται από δημοσιογράφο και τρέχει προς το... αντικείμενο του αμέσως προηγούμενου ρεπορτάζ του.

Η ρουκέτα έσκασε πολύ κοντά στο όχημα του δημοσιογράφου του Newsbomb

Ο λόγος, για τα μικρά τσιμεντένια κουβούκλια, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε κεντρικά και μη σημεία, σε όλες τις πόλεις του νότιου Ισραήλ. Εκεί βρίσκει καταφύγιο, καθώς η τύχη το «έβαλε» πολύ κοντά στο χώρο που στάθμευσε.

Οι τρεις άνδρες του συνεργείου του OPEN βρίσκονται πιο πέρα και καλύπτονται όπως-όπως, πέφτωντας πρηνηδόν στο έδαφος, ενώ ο έμπειρος οπερατέρ Κώστας Παπαδάτος, παρά την κρίσιμη στιγμή που ακούγεται η σειρήνα, έχει τη διαύγεια να ανοίξει την κάμερα.

Τα υπόλοιπα, ακολουθούν στο παρακάτω βίντεο.