ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Επιβεβαιώθηκαν τα ονόματα των 14 ομήρων που απελευθέρωσε η Χαμάς

Ισραήλ: Επιβεβαιώθηκαν τα ονόματα των 14 ομήρων που απελευθέρωσε η Χαμάς

Αυτοί είναι οι 14 όμηροι από το Ισραήλ που απελευθέρωσε σήμερα Κυριακή (26.11.2023) η Χαμάς

Οι εφημερίδες Haaretz και Times of Israel έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς.

Αναλυτικά τα ονόματα των ομήρων:

  • Η 4χρονη Avigail Idan
  • Η 40χρονη Hagar Brodetz και τα παιδιά της, η 10χρονη Ofri, ο 9χρονος Yuval και ο 4χρονος Oriya
  • Η 48χρονη Chen Almog Goldstein και τα παιδιά της, η 17χρονη Agam, ο 11χρονος Gal και ο 9χρονος Tal
  • Η 84χρονη Alma Avraham
  • Η 64χρονη Aviva Siegel
  • Ο 25χρονος Roni Krivoi
  • Η 15χρονη Dafna Elyakim και η 8χρονη αδερφή της, Ela

Νωρίτερα η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε έναν όμηρο με ρωσική υπηκοότητα, ο οποίος είχε απαχθεί στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, «σε απάντηση στις προσπάθειες» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και «την υποστήριξή του στο παλαιστινιακό ζήτημα».

Δύο ομάδες ομήρων, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών, έχουν ήδη απελευθερωθεί και μια τρίτη ομάδα αναμένεται να απελευθερωθεί αργότερα σήμερα, με βάση μια συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του ισλαμιστικού κινήματος και του Ισραήλ που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή.

Το Κρεμλίνο καλεί τακτικά για κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, επαναλαμβάνοντας ότι μια διαρκής ειρήνη στη Μέση Ανατολή απαιτεί τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.

Έφτασαν στο Ισραήλ οι 13 από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν

Οι 13 από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς έφτασαν ήδη στο Ισραήλ και οι άλλοι τέσσερις είναι καθ’ οδόν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζίντ Αλ Ανσάρι, ανέφερε ότι αναμένεται να αποφυλακιστούν εντός της ημέρας 39 Παλαιστίνιοι που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ο Αλ Ανσάρι επιβεβαίωσε επίσης ότι οι 13 από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν είναι Ισραηλινοί υπήκοοι, ένας Ρώσος και οι άλλοι τρεις Ταϊλανδοί.