ΚΟΣΜΟΣ

Λας Βέγκας: Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες από πυροβολισμούς σε πανεπιστημιούπολη

Λας Βέγκας: Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες από πυροβολισμούς σε πανεπιστημιούπολη

Νεκρός ο δράστης της νέας ένοπλης επίθεσης στις ΗΠΑ. Η αστυνομία του Λας Βέγκας ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) ότι υπάρχουν τρία θύματα μετά τους πυροβολισμούς σε Πανεπιστήμιο, αλλά είναι «άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών».

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης σε πανεπιστημιούπολη στο Λας Βέγκας, τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός, ανέφεραν η τοπική αστυνομία και το πανεπιστήμιο, το οποίο είναι σε μικρή απόσταση από τα μεγάλα καζίνο της αμερικανικής πόλης.

Νεκρός ο δράστης

«Ο ύποπτος εντοπίστηκε και είναι νεκρός», έγραψε στην πλατφόρμα X η αστυνομία του Λας Βέγκας, η οποία είχε γράψει προηγουμένως ότι παρεμβαίνει έπειτα από «προκαταρκτικά στοιχεία που κάνουν λόγο για έναν σκοπευτή εν δράσει στην πανεπιστημιούπολη».

«Φαίνεται να έχουν τραυματιστεί αρκετοί άνθρωποι», πρόσθεσε.

Το σύστημα συναγερμού του Πανεπιστημίου της Νεβάδα στο Λας Βέγκας είχε αναφέρει πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη και ζήτησε από όλους να «εκκενώσουν την περιοχή».

Μόλις η αστυνομία κήρυξε το τέλος του περιστατικού, το πανεπιστήμιο ζήτησε από όλους να «μείνουν κλεισμένοι» για να μπορέσει να «εκκενώσει τα κτήρια ένα προς ένα».

Ο Βίνσεντ Πέρες, καθηγητής, είπε στο δίκτυο MSNBC τηλεφωνικά ότι άκουσε πολλούς πυροβολισμούς. «Θα έλεγα επτά, οκτώ πυροβολισμούς, τον έναν μετά τον άλλο, δυνατά και πολύ δυνατά», είπε.

«Μόλις το ακούσαμε αυτό, τρέξαμε ξανά μέσα και συνειδητοποιήσαμε ότι πρόκειται για πραγματικό πυροβολισμό και ότι υπάρχει ένας ενεργός σκοπευτής στην πανεπιστημιούπολη», είπε ο Πέρεθ καθώς είχε βρει καταφύγιο στην πανεπιστημιούπολη.