ΚΟΣΜΟΣ

Μίκαελ Σουμάχερ: 10 χρόνια από το φρικτό ατύχημα - Τελευταία ελπίδα το «πείραμα» με τη Mercedes

O Μίκαελ Σουμάχερ
O Μίκαελ Σουμάχερ
ΑΡ

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται αύριο (29.12) από την ημέρα που ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ είχε ένα τρομακτικό ατύχημα ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Νέες λεπτομέρειες από την 24ωρη φροντίδα που δέχεται ο Μίκαελ Σουμάχερ έρχονται στο φως, 10 χρόνια μετά το φρικτό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι στις Άλπεις. Στις 29 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται μια δεκαετία από τότε που ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στο θέρετρο Meribel στις γαλλικές Άλπεις.

Ενώ διέσχιζε μια μη ασφαλή περιοχή εκτός πίστας, έπεσε χτύπησε το κεφάλι του σε ένα βράχο και υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος. Μπορεί να μην αναρρώσει ποτέ πλήρως, παραδέχτηκε πρόσφατα ο αδελφός του Ραλφ.

Ο 54χρονος επαγγελματίας οδηγός αγώνων τέθηκε σε τεχνητό κώμα και υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ δεν έχει εμφανιστεί στη δημοσιότητα από πριν το ατύχημά του. Η οικογένειά του έχει διατηρήσει αυστηρή ιδιωτικότητα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, ενώ δέχεται εντατική φροντίδα από μια ομάδα εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και τη σύζυγό του Κορίνα στο σπίτι τους στη λίμνη της Γενεύης.

Η γερμανική έκδοση της BILD αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της φροντίδας και της αποκατάστασής του, ο Σουμάχερ επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο Mercedes AMG και τον «κάνουν βόλτες». Ο σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να διεγείρουν τον εγκέφαλό του με οικείους ήχους, αφού ο Σουμάχερ πέρασε πάνω από δύο δεκαετίες σε αγώνες αυτοκινήτων είτε στη Formula 1 είτε σε άλλες κατηγορίες πριν από το ντεμπούτο του το 1991 στο Βελγικό Grand Prix.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι έως και 15 γιατροί, μασέρ και βοηθοί είναι μέλη της ομάδας φροντίδας του, προκειμένου να του προσφέρουν την καλύτερη φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο. Η σύζυγός του έχει αυστηρούς κανόνες σχετικά με το ποιος μπορεί να επισκεφτεί τον θρύλο της Formula 1. Η μικρή λίστα περιλαμβάνει τους στενούς φίλους Jean Todt -πρώην πρόεδρο της ομάδας του Σουμάχερ στη Ferrari- και τον Luca Badoer - πρώην δοκιμαστή για τη Scuderia στα χρόνια της δόξας του Γερμανού.

Οι θαυμαστές του θα δουν για μία ακόμη φορά τη ζωή του θρύλου της F1 σε ένα ντοκιμαντέρ πέντε μερών από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, το οποίο ξεκινά σήμερα. Ένα άλλο ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο Netflix το 2021, όταν η σύζυγός του Κορίνα παρείχε μια σπάνια ενημέρωση.

Αποκάλυψε ότι συνέχισε να υποβάλλεται σε αποκατάσταση για τα τραύματα που του άλλαξαν τη ζωή και ισχυρίστηκε ότι τώρα είναι «διαφορετικός, αλλά εδώ». Ο αδερφός του Ραλφ, πρώην νικητής αγώνων F1, εν τω μεταξύ παραδέχτηκε αυτή την εβδομάδα ότι «τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά». Και πρόσθεσε: «Μου λείπει ο Μίκαελ των παλιών ημερών. Η ζωή είναι άδικη κατά καιρούς. Ήταν πολύ τυχερός σε όλη του τη ζωή. Αλλά τότε έγινε αυτό το τραγικό ατύχημα».

Ο 48χρονος επιχειρηματίας και ειδικός πρόσθεσε: «Ευτυχώς, η προηγμένη ιατρική επιστήμη παρέχει πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι όπως παλιά ». Η Κορίνα, η οποία λέγεται ότι «συνεχίζει τη ζωή όπως εκείνος θα ήθελε» και ο Σουμάχερ παντρεύτηκαν το 1995 και το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά - τη Τζίνα-Μαρία και τον Μικ που έχει ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του στη F1.

Ο Σουμάχερ κέρδισε διαδοχικούς τίτλους το 1994 και το 1995 με την Μπένετον προτού κερδίσει πέντε σερί με τη Ferrari από το 2000 έως το 2004. Επέστρεψε στο άθλημα μετά από μια σύντομη αποχώρηση το 2010 και πέρασε τρεις σεζόν με τη Mercedes πριν αποσυρθεί το 2012 - ένα χρόνο πριν από το φρικτό του ατύχημα.