ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Βρέθηκε το κομμάτι του αεροπλάνου της Alaska Airlines, που είχε αποκολληθεί εν πτήσει

Βρέθηκε το κομμάτι του αεροσκάφους που αποκολλήθηκε
Βρέθηκε το κομμάτι του αεροσκάφους που αποκολλήθηκε
ΑΡ

Βρέθηκε το χαμένο τμήμα του αεροπλάνου της Alaska Airlines που αποκολλήθηκε ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στον αέρα την Παρασκευή, λένε οι ερευνητές.

Ένας καθηγητής εντόπισε στην αυλή του μέρος ενός αεροπλάνου της Alaska Airlines, το οποίο αποκολλήθηκε ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Αμέσως μετά το ατύχημα, το οποίο προκάλεσε την καθήλωση πολλών αεροσκαφών του κολοσσού για προληπτικούς ελέγχους, οι αρχές αναζητούσαν το βύσμα της πόρτας στο Πόρτλαντ – την πόλη από την οποία είχε αναχωρήσει το Boeing 737 Max 9.

Ένας δάσκαλος που ονομάζεται «Μπομπ» μετέδωσε το BBC βρήκε το τμήμα που έλειπε στην αυλή του, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της οργάνωσης που ηγείται της έρευνας. Περίπου 171 αεροπλάνα Boeing 737 Max 9 παραμένουν καθηλωμένα καθώς συνεχίζονται οι έλεγχοι ασφαλείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή (05/01), όταν ένα επιβατικό αεροσκάφος έχασε ένα τμήμα του ενώ ήταν στον αέρα, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην πολιτεία Όρεγκον των ΗΠΑ.

Το Boeing 737 Max 9 της Alaska Airlines επέστρεψε στο Πόρτλαντ 35 λεπτά μετά την πτήση του προς την Καλιφόρνια, αφού «έχασε» ένα εξωτερικό του τμήμα, συμπεριλαμβανομένου ενός παραθύρου.