ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ σε Ρεπουμπλικανούς: «Αντιταχθείτε στη συμφωνία για νέα βοήθεια στην Ουκρανία»

Τραμπ σε Ρεπουμπλικανούς: «Αντιταχθείτε στη συμφωνία για νέα βοήθεια στην Ουκρανία»
AP.

«Μόνο ένας ανόητος ή ένας ριζοσπαστικός αριστερός Δημοκρατικός θα ψήφιζε αυτό το φρικτό νομοσχέδιο», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μιλώντας από το Κογκρέσο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και επικρατέστερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε σήμερα (05/02) το κόμμα του να αντιταχθεί σε μία συμφωνία με τους Δημοκρατικούς, που προβλέπει μεταξύ άλλων την παροχή νέου οικονομικού πακέτου ύψους 60 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία.

«Μόνο ένας ηλίθιος ή ένας ριζοσπαστικός αριστερός Δημοκρατικός θα ψήφιζε αυτό το φρικτό νομοσχέδιο», έγραψε ο Τραμπ σε δημοσίευση στο Truth Social.

Το βράδυ της Κυριακής (04/02), η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών παρουσίασε ένα κείμενο, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων βοήθεια 60 δισ. δολάρια στην Ουκρανία, 14 δισ. δολάρια για το Ισραήλ και μεταρρύθμιση της αμερικανικής πολιτικής για τη μετανάστευση.

Η υιοθέτηση του κειμένου είναι κάθε άλλο παρά εγγυημένη, καθώς ολοένα περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων εναντιώνονται ανοικτά στη χορήγηση περαιτέρω κεφαλαίων στο Κίεβο.

«Νεκρή πρόταση, πριν καν συζητηθεί»

«Χρειαζόμαστε ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, δεν πρέπει να συνδέεται με τη βοήθεια σε ξένη χώρα με κανέναν τρόπο», τόνισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Μάικ Τζόνσον, πιστός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, επέκρινε τη συμφωνία, τονίζοντας ότι «όπως έχουν τα πράγματα, αυτή είναι νεκρή πριν καν κατατεθεί στη Βουλή».

Σχετικές ειδήσεις