ΚΟΣΜΟΣ

Κένεθ Μίτσελ: Η ηρωική μάχη του πρωταγωνιστή του Star Trek με τη νόσο ALS που πέθανε στα 49 του

Κένεθ Μίτσελ: Η ηρωική μάχη του πρωταγωνιστή του Star Trek με τη νόσο ALS που πέθανε στα 49 του

Ο Μίτσελ διαγνώστηκε με ALS, γνωστή και ως νόσος του Lou Gehrig, τον Αύγουστο του 2018 και άρχισε να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι τον Οκτώβριο του 2019

Ο ηθοποιός του Star Trek, Κένεθ Μίτσελ, πέθανε σε ηλικία 49 ετών μετά από πενταετή μάχη με το ALS, επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

Ο Μίτσελ έπαιξε τους Klingons Kol, Kol-Sha και Tenavik, καθώς και τον Aurellio, στο Star Trek: Discovery και εξέφρασε πολλούς χαρακτήρες σε ένα επεισόδιο του Star Trek: Lower Decks.

Γεννημένος στις 25 Νοεμβρίου 1974 στο Τορόντο, ο Μίτσελ πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές όπως οι Captain Marvel, Miracle, Jericho, The Astronaut Wives Club, Ghost Whisperer και Switched at Birth.

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Σούζαν Μέι Πρατ και τα δύο παιδιά τους, Λίλα και Κάλουμ.

«Για πεντέμισι χρόνια ο Κεν αντιμετώπιζε μια σειρά από τρομερές προκλήσεις από το ALS [ή την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση]. Και με τον πιο αληθινό τρόπο του, κατάφερε να ανέβει πάνω από τον καθένα με χάρη και δέσμευση να ζει μια πλήρη και χαρούμενη ζωή κάθε στιγμή», είπε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο Instagram του.

«Στα κοντινά του άτομα ήταν γνωστός ως αναζητητής ελπίδας, ονειροπόλος, πιστός στα όνειρα, ποδοσφαιριστής, περιπατητής στην παραλία, αρκούδα, σχεδιαστής τοπίου, καλλιεργητής κήπων, κωπηλάτης κανό, χαρούμενος κατασκηνωτής, εξερευνητής της φύσης, λάτρης της γάτας, μολυσματικό γέλιο, δώρο δότης...'

«Αποστολέας σημειώσεων, θεατής ταινιών, δημιουργός τέχνης, ακροατής μουσικής, γνώστης των σπορ, λεπτομερής, υποστηρικτής των Leafs, ταξιδιώτης στον κόσμο, θείος τζόκερ, μικρότερος αδερφός, σύντροφος της Σούζαν και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, περήφανος πατέρας».

Το 2017, είπε στο StarTrek.com στον ρόλο του ως Kol, «Το αν κάποιος είναι καλός ή κακός εξαρτάται από την προοπτική και έχει να κάνει με την κατανόηση αυτής της κουλτούρας».

«Θα γνωρίσετε τους Κλίνγκον στην εκπομπή μας και μετά ο κόσμος μπορεί να αποφασίσει αν είμαστε πραγματικά οι κακοί».

Ο Μίτσελ διαγνώστηκε με ALS, γνωστή και ως νόσος του Lou Gehrig, τον Αύγουστο του 2018 και άρχισε να χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι τον Οκτώβριο του 2019. Ανακοίνωσε δημόσια ότι έπασχε από την εξουθενωτική νευρολογική ασθένεια σε μια συνέντευξη του Φεβρουαρίου 2020 στο People .

«Τη στιγμή που μας είπαν ότι ήταν [ALS], ήταν σαν να ήμουν στη δική μου ταινία», είπε.

«Έτσι ένιωθα, σαν να παρακολουθούσα εκείνη τη σκηνή όπου σε κάποιον λένε ότι έχει μια ανίατη ασθένεια. Ήταν απλώς μια πλήρης δυσπιστία, ένα σοκ.

Ο συμπρωταγωνιστής του στο Star Trek: Discovery, Anthony Rapp,πληροφορούμενος τον θάνατό του, έγραψε στο instagram: "Αυτός ο υπέροχος άντρας λάμπρυνε τις ζωές τόσων πολλών".

«Έχω το προνόμιο που τον γνώρισα και δεν θα ξεχάσω ποτέ την καλοσύνη και το απίστευτο θάρρος του».

Ο επίσης Καναδός ηθοποιός Donal Logue είπε στο Instagram: «Μόλις άκουσα ότι ο @mr_kenneth_mitchell πέθανε. Τι όμορφος και γλυκός άνθρωπος, ταλαντούχος ηθοποιός, σπουδαίος αθλητής και χρυσός άνθρωπος ».

«Δεν ξέρω πώς άνθρωποι όπως ο Κένεθ μπορούν να περάσουν από τις πιο βαριές προκλήσεις της ζωής με τη χάρη, τη δύναμη, την ταπεινοφροσύνη (και χωρίς λίγη αυτολύπηση) όπως έκανε ο Kenneth. Ένας αληθινός καναδικός θρύλος τώρα απελευθερωμένος από τη δουλεία αυτού του θνητού πηνίου ».