ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Μητέρα κακοποιούσε ανελέητα τον 12χρονο γιο της - Τον κλείδωσε σε σπιτάκι σκύλου

Αυστρία: Μητέρα κακοποιούσε ανελέητα τον 12χρονο γιο της - Τον κλείδωσε σε σπιτάκι σκύλου

Για τη φρικτή κακοποίηση του 12χρονου η μητέρα του και ο σύντροφός της είναι αντιμέτωποι με τον νόμο - Το παιδί σώθηκε χάρη στην παρέμβαση κοινωνικής λειτουργού

Ένα δωδεκάχρονο αγόρι στην Αυστρία υπέστη βασανιστήρια από τη μητέρα του και τον σύντροφό της για αρκετούς μήνες, καθώς τον χτυπούσαν, τον φίμωναν και τον κλείδωναν σε σπιτάκι σκύλου. Πλέον οι δυο τους είναι αντιμέτωποι με τον νόμο, σύμφωνα με το Spiegel.

Σε αυστριακό δικαστήριο, ξεκίνησε η δίκη σχετικά με μια υπόθεση σοβαρής κακοποίησης παιδιών. Κατηγορούμενοι είναι η 33χρονη μητέρα του παιδιού και ένας 40χρονος φίλος του. Κατηγορούνται ότι βασάνισαν το αγόρι για αρκετούς μήνες, ενώ εκτός από άλλα εγκλήματα, η μητέρα κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μητέρα φέρεται να κακοποίησε τον δωδεκάχρονο γιο της από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2022. Φέρεται ότι τον έδεσε, τον χτύπησε και τον φίμωσε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον έκλεισε σε ένα σπιτάκι σκύλου, του έριξε κρύο νερό και στη συνέχεια άνοιξε το παράθυρο για αρκετές ώρες. Το βαριά αδυνατισμένο παιδί, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, εκλιπαρούσε για φαγητό, αλλά η μητέρα έμεινε «εντελώς ασυγκίνητη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί σώθηκε μόνο με την παρέμβαση κοινωνικής λειτουργού. Εκείνη την εποχή, τον Νοέμβριο του 2022, η θερμοκρασία του σώματός του ήταν μόλις πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα η ζωή του απειλούνταν σοβαρά. Φέρεται ότι η κατηγορούμενη επιδίωκε με τις πράξεις της να υποτάξει το παιδί.

Η δίκη, μετά την οποία θα ληφθούν μέτρα, έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει τρεις ημέρες.

Με πληροφορίες από Voiceofeurope, Spiegel