ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Χειροπέδες σε τρεις έφηβους που δολοφόνησαν συμμαθητή τους - Τον έθαψαν σε θερμοκήπιο

Κίνα: Χειροπέδες σε τρεις έφηβους που δολοφόνησαν συμμαθητή τους - Τον έθαψαν σε θερμοκήπιο
Φωτογραφία αρχείου

Το αδιανόητο έγκλημα σημειώθηκε σε επαρχεία της βόρειας Κίνας και όπως αποκαλύφθηκε ότι ήταν προμελετημένο

Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 13χρονου έφηβου στην Κίνα, του οποίου το πτώμα βρέθηκε θαμμένο μέσα σε ένα θερμοκήπιο, κάτω από μουσαμα, ενώ φέρεται να έχει δολοφονηθεί από συνομηλίκους του.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις τελευταίες στιγμές πριν τον θάνατό του, δείχνοντάς τον να κάθεται σε ένα σκούτερ, περικυκλωμένος από τρεις συμμαθητές, ενώ μία ώρα αργότερα το τηλέφωνό του απενεργοποιήθηκε με τους συγγενείς του να τον αναζητούν.

Την επόμενη μέρα, σε χωριό της επαρχίας Χεμπέι της βόρειας Κίνας, η αστυνομία ανακάλυψε ένα αντριχιαστικό εύρημα. Τη σορό του αγοριού, θαμμένη κάτω από ένα μουσαμά, σε ένα εγκαταλελειμμένο θερμοκήπιο λαχανικών.

Οι τρεις έφηβοι συμμαθητές του εντοπίστηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση, ως ύποπτοι για τη δολοφονία του. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην Κίνα, πυροδοτώντας οργή και συζητήσεις για τη νεαρή ηλικία των υπόπτων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας το αγόρι σκοτώθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου, ενώ οι ύποπτοι συνελήφθησαν την επόμενη μερα. Μάλιστα αστυνομικός ερευνητής δήλωσε σε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, με τους ύποπτους να σκάβουν τον λάκκο δύο φορές, μία την προηγούμενη μέρα και άλλη μία την ημέρα της δολοφονίας.

Το αγόρι ήταν από καιρό θύμα εκφοβισμού όπως αποκάλυψαν συγγενείς του και ο δικηγόρος του, ενώ αναγκάστηκε να δώσει ακόμη και χρήματα σε έναν από τους συμμαθητές του πριν δολοφονηθεί. Η αστυνομία αναγνώρισε τους ύποπτους δολοφόνους αφού εξέτασε το υλικό παρακολούθησης και ανέκρινε τους συμμαθητές.

«Τον ξυλοκόπησαν ζωντανό και το σώμα του παραμορφώθηκε, έγινε αγνώριστο», έγραψε ο πατέρας του 13χρονου σε κινέζικο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη, ανοιχτή και δίκαιη, θα τους τιμωρήσει αυστηρά και ότι οι δολοφόνοι θα πληρώσουν με τη ζωή τους», είπε εξοργισμένος μέσα στο πένθος του.