ΚΟΣΜΟΣ

Mέριλιν Μονρό: Ποσό ρεκόρ σε δημοπρασία για το ροζ φόρεμα της σταρ

H Mέριλιν Μονρό
H Mέριλιν Μονρό
ΑΡ

Το ροζ φόρεμα Pucci της Μέριλιν Μονρό πουλήθηκε έναντι 325.000 δολαρίων σε δημοπρασία που απέφερε συνολικά το αστρονομικό ποσό των 4 εκατομμυρίων δολαρίων

Ένα ροζ φόρεμα Pucci που φορούσε κάποτε η αείμνηστη σταρ του Χόλιγουντ Μέριλιν Μονρό πουλήθηκε στο ποσό ρεκόρ των 325.000 δολαρίων το Σάββατο στην εκδήλωση Julien's Auctions' ICONS: Playboy, Hugh Hefner και Marilyn Monroe που πραγματοποιήθηκε στο NYA Studios East στο Λος Άντζελες. Το «μακρυμάνικο φόρεμα από μετάξι» σηματοδότησε ένα «νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό φόρεμα Pucci που πωλήθηκε σε δημοπρασία», ανέφερε ο οίκος Julien's σε δελτίο τύπου.

Η δημοπρασία, η οποία απέφερε συνολικά 4 εκατομμύρια δολάρια, παρουσίασε μια σειρά από άλλα αντικείμενα που κάποτε ανήκαν στη Moνρό, όπως κοστούμια κινηματογράφου, μακιγιάζκαι ρούχα της ηθοποιού καθώς και εκατοντάδες αντικείμενα που άφησε ο αείμνηστος ιδρυτής του περιοδικού Playboy Χιου Χέφνερ στο κτήμα του μετά τον θάνατό του τον Σεπτέμβριο του 2017 σε ηλικία 91 ετών

Η Mονρό βρέθηκε νεκρή στα 36 της χρόνια τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου του 1962, στο κτήμα της στο Brentwood της Καλιφόρνια. Ο θάνατος της κρίθηκε ως πιθανή αυτοκτονία μετά από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.

«Κατά τη διάρκεια των είκοσι ετών μας στην επιχείρηση, ο Julien's αντιπροσώπευε περήφανα την κληρονομιά των μεγαλύτερων σταρ του Χόλιγουντ, ωστόσο δεν υπάρχει κανένας μεγαλύτερος και πιο διαρκής από τη Μέριλιν Μονρό», δήλωσε ο CEO, Ντέιβιντ Γκούντμαν.

Ο Goodman είπε ότι «τα πιο λαμπερά και πολυπόθητα αντικείμενα της Moνρό κατέγραψαν τις κορυφαίες πωλήσεις στην τριήμερη δημοπρασία μας που πούλησε μια εκπληκτική και συναρπαστική συλλογή αντικειμένων από τρία σύμβολα του 20ου αιώνα, τον Χιου Χέφνερ, τη Mέριλιν Μονρό και το Playboy».

Ένα σενάριο για την τελευταία, ημιτελή ταινία της Moνρό «Something's Got To Give» κόστισε 57.150 δολάρια, ενώ χειρόγραφες σημειώσεις από την αείμνηστη σταρ πουλήθηκαν για 25.400 δολάρια, σύμφωνα με τον Julien's. Περιελάμβανε σχολιασμούς που έγραψε η ίδια η ηθοποιός. Το σενάριο για την ημιτελή κινηματογραφική ταινία, που έγραψε η Nunnally Johnson, είχε ημερομηνία 62 Μαρτίου 1962, λιγότερο από πέντε μήνες πριν από τον θάνατο της Moνρό.

Η παραγωγή της ταινίας ήταν ταραχώδης, με την ηθοποιό να αρνείται να εμφανιστεί στο πλατό κάποια στιγμή και να γράφει σημειώσεις στους παραγωγούς όπου εξέφραζε τις ανησυχίες της, σύμφωνα με τον Julien's. Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία διαβατηρίου της Μέριλιν Μονρόε και του αείμνηστου σταρ του μπέιζμπολ Τζο Ντι Μάτζιο που τραβήχτηκε το 1954 πωλήθηκε για 16.250 δολάρια.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν πάνε για μήνα του μέλιτος στο Τόκιο, και αργότερα κατευθυνθούν στην Κορέα σε μια περιοδεία με στόχο να διασκεδάσουν Αμερικανούς στρατιώτες που στάθμευαν εκεί, σύμφωνα με τον Julien's.

Ένα άλλο αντικείμενο της Moνρό που έγινε ανάρπαστο στη δημοπρασία ήταν ένα κραγιόν Elizabeth Arden σε πορτοκαλί απόχρωση που είχε στην κατοχή της, που πουλήθηκε για 65.000 δολάρια, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ο οίκος δημοπρασιών πούλησε το παλιό βιβλιάριο επιταγών της ηθοποιού, το οποίο περιελάμβανε δεκαεπτά λευκές επιταγές με το όνομά της πάνω τους, για 10.400 δολάρια. Το βραδινό φόρεμα τέλος από την ταινία του 1955 «The Seven Year Itch» πωλήθηκε για 127.000 δολάρια, σύμφωνα με τον Julien's.

Το ένδυμα, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τη Mae West και σχεδιάστηκε από τον William Travilla, φορέθηκε στη ρομαντική κομεντί, στην οποία η Moνρό πρωταγωνίστησε δίπλα στους Tom Ewell, Evelyn Keyes και Sonny Tufts. Ένα μπρούτζινο γλυπτό του Playboy Rabbit Head Logo από τον αείμνηστο καλλιτέχνη Richard Hunt πωλήθηκε για 127.000 δολάρια.