ΚΟΣΜΟΣ

Πληροφορίες για συντριβή του ελικοπτέρου που επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος

Πληροφορίες για συντριβή του ελικοπτέρου που επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος

Οι πρώτες πληροφορίες για το ατύχημα με το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου - Κρίσιμη επικοινωνία μέσα από την καμπίνα του ελικοπτέρου 

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι είχε ατύχημα.

Οι προσπάθειες για την ανεύρεση του ελικοπτέρου συνεχίζονται.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες προς το παρόν καθώς αναφέρεται ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν είχε «ανώμαλη προσγείωση» κοντά στο Βαρζεγκάν στην περιοχή του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.

Ομάδες διάσωσης αναζητούν το αεροσκάφος.

Τι γνωρίζουμε μέχρι ώρας

Σύμφωνα με το tasnimnews.com το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Αγιατολάχ Ραΐσι, είχε ατύχημα στο Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, κάποιοι από τους συνοδούς του προέδρου σε αυτό το ελικόπτερο κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το κέντρο ελέγχου μέσα από την καμπίνα και έτσι οι ελπίδες για το τέλος αυτού του περιστατικού χωρίς απώλειες ζωών έχουν αυξηθεί.

Υπήρχαν 3 ελικόπτερα σε αυτή τη συνοδεία, δύο ελικόπτερα που μετέφεραν υπουργούς και αξιωματούχους έφτασαν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Ακούστηκε ότι στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο βρίσκονταν επίσης ο ιμάμης της Ταμπρίζ, ο Αγιατολάχ Αλ-Χασέμ και ο κ. Amir Abdullahian, υπουργός Εξωτερικών.

Μαζική επιχείρηση διάσωσης

Οι δυνάμεις διάσωσης της Ερυθράς Ημισελήνου και οι βοηθητικές δυνάμεις του στρατού και της επιβολής του νόμου ξεκίνησαν μια μαζική επιχείρηση για την εύρεση αυτού του ελικοπτέρου από την αρχή της αναφοράς ατυχήματος για το ελικόπτερο του προέδρου.

Οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι λόγω της ομιχλώδους ατμόσφαιρας της περιοχής, η κατάσταση του ελικοπτέρου είναι ακόμη άγνωστη.

Ήδη έχουν διακινηθεί και τα πρώτα πλάνα από την επιχείρηση στο σημείο που χάθηκε το αεροσκάφος.

Ο Ραΐσι είχε βρεθεί στο Αζερμπαϊτζάν νωρίς την Κυριακή για να εγκαινιάσει ένα φράγμα με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ. Το φράγμα είναι το τρίτο που κατασκεύασαν τα δύο κράτη στον ποταμό Αράς.

Το Ιράν πετάει μια ποικιλία ελικοπτέρων στη χώρα, αλλά οι διεθνείς κυρώσεις καθιστούν δύσκολη την προμήθεια ανταλλακτικών για αυτά. Ο εναέριος στόλος του χρονολογείται επίσης σε μεγάλο βαθμό πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, λέει το France24.

Ο Ραΐσι, 63 ετών, είναι ένας σκληροπυρηνικός πολιτικός άρχων, που προηγουμένως ήταν επικεφαλής του δικαστικού σώματος της χώρας. Θεωρείται προστατευόμενος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ορισμένοι αναλυτές έχουν προτείνει ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον 85χρονο ηγέτη.

Σχετικές ειδήσεις