Βατικανό: Ο πρώτος Άγιος των millennials - Ποιος ήταν ο Κάρλο Ακούτις

Πέθανε σε ηλικία 15 ετών και αγιοποιήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο
Βατικανό: Ο πρώτος Άγιος των millennials - Ποιος ήταν ο Κάρλο Ακούτις
Instagram
1'

Πέθανε σε ηλικία 15 ετών, είχε προσφέρει βοήθεια σε πολλούς συνανθρώπους του και πλέον αγιοποιήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο. Ο λόγος για τον Κάρλο Ακούτις, για τον οποίο η Καθολική Εκκλησία πιστεύει ότι και μετά θάνατον συνεχίζει να βοηθάει κόσμο. Εξ ου και ανακηρύχθηκε Άγιος και μάλιστα, είναι ο πρώτος Άγιος της γενιάς των millennials.

Σύμφωνα με τον Guardian, από τους 912 ανθρώπους που αγιοποιήθηκαν επί ημερών του Πάπα Φραγκίσκου, η πιο πρόσφατη ημερομηνία γέννησης ήταν προηγουμένως το 1926. Ο Κάρλο Ακούτις γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 15 ετών.

Ποιος ήταν ο Κάρλο Ακούτις

Ο Κάρλο Ακούτις, ιταλική καταγωγής, γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1991 και πέθανε από λευχαιμία το 2006, σε ηλικία μόλις 15 ετών. Ήταν ένα παιδί-θαύμα των υπολογιστών που βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας στο διαδίκτυο πριν από το θάνατό του. Ο Πάπας Φραγκίσκος όρισε ότι ένα δεύτερο μεταθανάτιο θαύμα αποδόθηκε στον Ακούτις και προέκρινε τον έφηβο για αγιοποίηση.

Η μητέρα του, μιλώντας παλαιότερα στην εφημερίδα Corriere della Sera, είχε πει ότι από την ηλικία των τριών ετών ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους.

Ακόμη, προσφερόταν να υποστηρίξει συμμαθητές του, των οποίων οι γονείς έπαιρναν διαζύγιο, υπερασπιζόταν συμμαθητές του με αναπηρία όταν τους εκφόβιζαν και πήγαινε γεύματα και υπνόσακους σε άστεγους.

https://www.instagram.com/p/CwSWptctWgV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή