Επιστολή της πριγκίπισσας Νταϊάνα δύο ημέρες μετά τον γάμο με τον Κάρολο: «Νιώθω τρομερά μόνη»

Στο «φως» επιστολή της πριγκίπισσας Νταϊάνα μόλις δύο ημέρες μετά τον βασιλικό γάμο με τον Κάρολο, στην οποία αποκαλύπτει ότι ένιωθε «τρομερά μόνη»

Επιστολή της πριγκίπισσας Νταϊάνα δύο ημέρες μετά τον γάμο με τον Κάρολο: «Νιώθω τρομερά μόνη»
AP.

Σπάνια αντικείμενα που αφηγούνται την ιστορία της ζωής της πριγκίπισσας Νταϊάνα και προσφέρουν μία εικόνα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας είναι τώρα διαθέσιμα σε δημοπρασία, συμπεριλαμβανομένης χειρόγραφης επιστολής που συντάχτηκε δύο ημέρες μετά το γάμο με τον πρίγκιπα Κάρολο, σημερινό βασιλιά.

Η Juliens Auctions παρουσιάζει μία εξαιρετική συλλογή, Princess Dianas Style & A Royal Collection, με περισσότερα από 300 ιστορικά αντικείμενα, σε μία από τις μεγαλύτερες δημοπρασίες αντικειμένων που ανήκαν στην αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Μαζί με τα πολλά αντικείμενα μόδας που θα τεθούν στη δημοπρασία, η οποία εκκινεί στις 26 Ιουνίου στο Peninsula Beverly Hills, υπάρχει ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κομμάτι. Η συλλογή περιλαμβάνει μία χειρόγραφη, υπογεγραμμένη επιστολή της πριγκίπισσας Νταϊάνα προς τον Μαρκ Σίμπσον, υπηρέτη στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η επιστολή έχει ημερομηνία 31 Ιουλίου 1981, μόλις δύο ημέρες μετά το γάμο με τον πρίγκιπα Κάρολο.

«Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια. Ουσιαστικά, είναι σαν να έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες από το γάμο της. Ζούσε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, καθώς βρισκόταν σε μία μεταβατική φάση από μία κανονική ζωή σε μία βασιλική και μελλοντική βασίλισσα», ανέφερε ο Μάρτιν Νόλαν, συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Juliens Auctions, μιλώντας στο People.

«Βασικά, έπρεπε να μάθει από τη βασιλομήτωρ και τη βασίλισσα πώς να κάνει υποκλίσεις και όλα τα σχετικά. Αλλά διασκέδαζε με τον Μαρκ Σίμπρον, τον υπηρέτη. Ήταν περίπου στην ίδια ηλικία, λίγο μεγαλύτερος από αυτήν κι αυτό μαρτυρά πόση μοναξιά ένιωθε όταν βρισκόταν στο παλάτι», επεσήμανε.

Τι γράφει η επιστολή:

«Αγαπητέ Μαρκ, ήθελα απλώς να σε ευχαριστήσω για την καλοσύνη και την υπομονή που μου έδειξες από τότε που μετακόμισα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η διαμονή μου έγινε πολύ ευκολότερη χάρη στην παρέα σου, καθώς ένιωθα τρομερά μόνη και γελάσαμε τόσο πολύ, που δεν ξέρω πώς να σε ευχαριστήσω.

Ελπίζω να πέρασες καλά την Τετάρτη και να σου άρεσε το φόρεμά μου. Αύριο φεύγω για τη Βρετανία, με όλους αυτούς τους άντρες γύρω μου. Θα πρέπει να προσέχω την Έβελιν! Τα κακά νέα είναι ότι δεν έχω φάει δημητριακά, κλαίω. Πώς θα τα βγάλω πέρα χωρίς τα μπολ με τα δημητριακά μου… (χαμογελαστό πρόσωπο). Σ’ ευχαριστώ πολύ που είσαι αυτός που είσαι. Με πολλή αγάπη, Νταϊάνα».

Η επιστολή υποδεικνύει ότι τα πρώτα χρόνια της Νταϊάνα ως μέλος της βασιλικής οικογένειας «δεν εξέπεμπε χαρά και πνεύμα διασκέδασης», σημείωσε ο Νόλαν.

Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες χειρόγραφες σημειώσεις και επιστολές που περιλαμβάνονται στη συλλογή Princess Dianas Style & A Royal Collection. Ορισμένα αντικείμενα έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, φέρνοντας την ουσία της πριγκίπισσας του λαού στο επίκεντρο της εκδήλωσης.

«Μερικά από τα φορέματα που πούλησε στη δημοπρασία του 1997, τα είχε ήδη χαρίσει σε φίλες της. Τις πήρε τηλέφωνο και τους είπε: “Κάνω δημοπρασία. Θέλω πίσω αυτό το φόρεμα”. Δεν είναι αστείο; Φυσικά τής τα έδωσαν πίσω. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 3 εκατ. δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς», αποκάλυψε ο Νόλαν.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή