Επέστρεψε στο Λίβανο ο Χαρίρι

Ο Σαάντ Χαρίρι, που ασκεί χρέη πρωθυπουργού στο Λίβανο, επέστρεψε σήμερα στη χώρα...

Ο Σαάντ Χαρίρι, που ασκεί χρέη πρωθυπουργού στο Λίβανο, επέστρεψε σήμερα στη χώρα μετά από απουσία αρκετών ημερών, κατά την οποία οι υπουργοί της Χεζμπολά και σύμμαχοί τους παραιτήθηκαν από την κυβέρνησή του, προκαλώντας την πτώση της.

Τελευταίος σταθμός του Χαρίρι ήταν η Τουρκία, όπου συζήτησε σήμερα για την πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Ο Χαρίρι δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής στις παραιτήσεις, οι οποίες ανακοινώθηκαν τη στιγμή που συναντούσε στην Ουάσινγκτον τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Στο επίκεντρο της νέας κρίσης βρίσκεται το Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο, το οποίο έχει αναλάβει να κατονομάσει και να κρίνει τους υπευθύνους της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι το 2005. Η Χεζμπολά αμφισβητεί το δικαστήριο αυτό γιατί επιζητεί, όπως έχει καταγγείλει, να κατηγορήσει την ίδια.

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή