ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: Θα έκανα τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Ολάντ: Θα έκανα τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, άγνωστο για ποιο λόγο, έχουν επιδοθεί πρόσφατα σε ένα κρεσέντο δηλώσεων στήριξης και συμπαράστασης προς την Ελλάδα. Τελευταίο παράδειγμα, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δήλωσε ότι θα έκανε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Σε σημερινή του συνέντευξη, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στις «τόσες προσπάθειες» της Ελλάδας και τόνισε ότι θα έκανε τα πάντα ώστε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και να έχει όλους τους απαραίτητους πόρους, χωρίς να χρειαστεί να επιβληθούν νέοι όροι.

Παράλληλα, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε πως «ήρθε η ώρα να προσφέρουμε μια προοπτική πέρα από την λιτότητα», ενώ υποστήριξε ότι «είμαστε πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση που πλήττει την ευρωζώνη».

Στέλνοντας σαφές μήνυμα προς το Βερολίνο, ο Γάλλος Πρόεδρος επέμεινε στο σημείο που τον φέρνει σε αντιπαράθεση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, δηλαδή την σπουδαιότητα της ανάπτυξης, καθώς όπως επεσήμανε, χωρίς αυτήν, τα μέτρα λιτότητας δεν μπορούν να έχουν αποτελεσματική εφαρμογή.

«Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε έθνη που έχουν ήδη κάνει σημαντικές θυσίες», ανέφερε.

Τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος αναφερόμενος στο φόβο διάλυσης της Ευρωζώνης, δήλωσε ότι «τα χειρότερα είναι πίσω μας, όμως τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη και είναι στο χέρι μας να χτίσουμε αυτό το ευνοϊκότερο μέλλον».