ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκες στρατιωτικών φωτογραφίζονται γυμνές και προκαλούν σάλο

Γυναίκες στρατιωτικών φωτογραφίζονται γυμνές και προκαλούν σάλο

Ένα ακόμη ημερολόγιο έρχεται για να «γδύσει» τις συζύγους των Βρετανών στρατιωτικών. Αυτή την φορά με στόχο να χρηματοδοτήσει την θεραπεία όσων πάσχουν από σύνδρομο μετατραυματικού στρες. Η μόνη διαφορά είναι ότι το Garrison Girls 2013 είναι υπερβολικά αισθησιακό.

Τα κορίτσια της φρουράς (όπως μεταφράζεται ο τίτλος του ημερολογίου που εκδίδεται εδώ και πέντε χρόνια) ποζάρουν -σύμφωνα με το concept- εντελώς γυμνά και χωρίς να δείχνουν το πρόσωπό τους. Όχι γιατί ντρέπονται, αλλά για να αντιπροσωπεύουν στο μυαλό του φαντάρου κάθε σύζυγο που μένει πίσω και όχι συγκεκριμένα την δικιά του.

Οργανωτής της προσπάθειας είναι η 35χρονη Σάρα Μπένετ Θέρστον (σύζυγος στρατιωτικού) η οποία εμπνεύστηκε από ένα ντοκιμαντέρ που είδε στο BBC και άρχισε να στρατολογεί και άλλες συζύγους στο σκοπό.

Καμία από τις γυναίκες που συμμετέχουν (ηλικίας από 19-40 ετών) δεν είναι επαγγελματίες μοντέλα, κάτι που -μεταξύ μας- είναι εμφανές στις αναλογίες των κοριτσιών που φωτογραφίζονται. Και οι οποίες δεν αγγίζουν απαραίτητα το ιδανικό.