ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκληση Τσάμηδων: Η Αλβανία ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη από την Πρέβεζα!

Πρόκληση Τσάμηδων: Η Αλβανία ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη από την Πρέβεζα!

Άμεση ήταν η αντίδραση του κόμματος των Τσάμηδων μετά την ματαίωση της επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ στα Τίρανα λόγω των ισχυρισμών του Μπερίσα πως η Πρέβεζα είναι αλβανικό έδαφος.

«Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να φοβάται από τα καθαρά συναισθήματα του αλβανικού πατριωτισμού και πόσο μάλλον από τα δίκαια ζητήματα του έθνους μας, όπως το ζήτημα των τσάμηδων, που άδικα αγνοείται από το ελληνικό κράτος.

Το κόμμα Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας καλεί την ελληνική κυβέρνηση να δώσει λύση γρήγορα στο τσάμικο ζήτημα, το οποίο είναι το μόνο θέμα που εμποδίζει...
τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις. Για όσο η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθεί να "καλύψει τον ήλιο με το κόσκινο", οι ελληνο-αλβανικές σχέσεις δεν μπορούν να βελτιωθούν . Η Αλβανία ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη από την Πρέβεζα μέχρι τον "Κόκκινο Μήλο¨!

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, αντί να προσπαθεί να διαστρεβλώσει την ιστορία με τη δημιουργία ψευδών γεγονότων, θα πρέπει να συμβάλει στο να βρεθεί ο κοινός δρόμος για την επίλυση του τσάμικου ζητήματος», αναφέρει στην προκλητική ανακοίνωσή του το κόμμα των Τσάμηδων PDIU.

Με λίγα λόγια αν δεν λυθεί το "Τσάμικο" δεν θα υπάρξουν καλές ελληνο-αλβανικές σχέσεις λέει το κόμμα των Τσάμηδων (PDIU) πράγμα το οποίο καθρεφτίζεται και στις καθημερινές ανθελληνικές δηλώσεις από διάφορους πολιτικούς κύκλους στην Αλβανία.

Ρoή Ειδήσεων