ΚΟΣΜΟΣ

Προεκλογικές αντι-αραβικές αφίσες απαγορεύτηκαν στο Ισραήλ

Προεκλογικές αντι-αραβικές αφίσες απαγορεύτηκαν στο Ισραήλ

Στην απαγόρευση ρατσιστικών, αντι-αραβικών αφισών προχώρησε η εκλογική επιτροπή του Ισραήλ, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από ένα ακροδεξιό κόμμα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 22 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής δήλωσε ότι οι αφίσες έχουν χαρακτήρα «ρατσιστικό γιατί έχουν στόχο να ταπεινώσουν ένα μέρος του πληθυσμού, εξηγώντας την απόφαση που λήφθηκε μετά τις μηνύσεις αραβικών κομμάτων στο Ισραήλ και ακτιβιστών.

Οι αφίσες του κόμματος Ότζμα Λε Ισραέλ (Ισχυρό Ισραήλ) χρησιμοποιούν συνθήματα όπως οι φράσεις «φόροι», «εντιμότητα», «όχι δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η αραβική μειονότητα που αντιπροσωπεύει το 20% του ισραηλινού λαού δεν πληρώνει τους φόρους της και δεν είναι έντιμη απέναντι στο Ισραήλ.

«Όλος ο κόσμος ξέρει ότι οι Άραβες πληρώνουν λιγότερους φόρους. Είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό (σε σχέση με τους εβραίους) αναμεμειγμένοι στην εγκληματικότητα και τα τροχαία. Δεν βλέπουμε τίποτε το ρατσιστικό σε αυτή τη διαπίστωση», δήλωσε ο βουλευτής Άριε Ελντάντ, ηγετικό στέλεχος του Ότζμα Λε Ισραέλ.

Η κοινότητα των Αράβων πολιτών του Ισραήλ, απόγονοι των 160.000 Παλαιστινίων που παρέμειναν στη γη τους μετά την ίδρυση του εβραϊκού κράτους το 1948, αριθμεί σήμερα τουλάχιστον 1,3 εκατομμύριο μέλη. Η κοινότητα αυτή θεωρεί ότι είναι θύμα διακρίσεων, κυρίως στο θέμα της απασχόλησης και της στέγασης.

Διαβάστε επίσης:

ΦΡΙΚΗ: Χάραξε πεντάλφα στην πλάτη του γιου του στις 12/12/12

ΣΟΚ: Σχεδίαζαν να ευνουχίσουν και να σκοτώσουν τον Justin Bieber!