ΚΟΣΜΟΣ

Οι Αλβανοί εναντίον του Εμπορικού Καναλιού Δούναβη – Αξιού!

Οι Αλβανοί εναντίον του Εμπορικού Καναλιού Δούναβη – Αξιού!

Οι Αλβανοί ζήτησαν από την Χίλαρι Κλίντον, να σταματήσει το σχέδιο για την κατασκευή ενός πλωτού εμπορικού καναλιού από το Δούναβη μέσω Μοράβα στον Αξιό ποταμό, επισημαίνει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων Nova Makedonija.

Το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Εθνικής Ένωση, των Τιράνων, απέστειλε επιστολή προς την κυρία Κλίντον, δηλώνοντας ότι η Ρωσία θέλει να δημιουργήσει ένα κανάλι χωρίς τη Δυτική Συμμετοχή και ως εκ τούτου θα ενισχύσει την επιρροή της στα Βαλκάνια και θα αποβάλει τους Αλβανούς (τα σχέδιά τους) από την περιοχή.

Σύμφωνα με τους Αλβανούς, η επίτευξη σύζευξης του ποταμού Δούναβη, του ποταμού Μοράβα με τον Αξιό ποταμό θα δημιουργήσει μια ναυσιπλοΐα από το Ρότερντάμ μέχρι τη Θεσσαλονίκη και ότι η Ρωσία θα μονοπωλήσει το προσόν αυτό και θα αποδυναμώσει τη σημασία των Βρετανών στο Γιβραλτάρ και των Τούρκων στα Δαρδενέλια και το Βόσπορο και θα αποδυναμώσει συγχρόνως και τις διεθνείς θέσεις των δύο πλευρών (συμμάχων του ΝΑΤΟ).

Η δημοσίευση αναφέρει ότι στην επιστολή σημειώνεται η σημαντικότητα της Κοιλάδας του Πρέσεβο ως χώρος στα Βαλκάνια, ο οποίος αποτελεί το επίκεντρο των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων.

Το Αλβανικό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Εθνικής Ένωση, ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταχωρίσουν τη Κοιλάδα του Πρέσεβο ως αλβανικό έδαφος και να εμποδίσουν, έτσι, τα σχέδια για την δημιουργία ενός Καναλιού πλεύσης από το Δούναβη μέσω Μοράβα στον Αξιό ποταμό.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η σλαβική των Σκοπίων «Nova Makedonija» οι συντάκτες της επιστολής έχουν και ένα λογότυπο με χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας.

ΠΗΓΗ Βαλκανικό Περισκόπιο