ΚΟΣΜΟΣ

Η οικογένεια Οτσαλάν επισκέφθηκε τον ηγέτη του PKK στη φυλακή

Η οικογένεια Οτσαλάν επισκέφθηκε τον ηγέτη του PKK στη φυλακή

Οι στενοί συγγενείς του ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ταξίδευσαν για να επισκεφθούν τον έγκλειστο στις φυλακές του νησιού Ιμραλί στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Οι συγγενείς ήταν η αδελφή του Φατμά Οτσαλάν, η ανιψιά του Ντιλέκ Οτσαλάν, ο θείος του Σουλεϊμάν Αρσλάν και ο ξάδελφός του Μεχμέτ Αρσλάν που απέπλευσαν από το Γκεμλίκ τη Δευτέρα.

Η τελευταία επίσκεψη συγγενούς ήταν την 1η Ιουλίου από τον αδελφό τους Μεχμέτ Οτσαλάν.

Ο 64χρονος Οτσαλάν θεωρείται ως υπεύθυνος για το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στον 29 ετή πόλεμο μεταξύ του τουρκικού στρατού και των μαχητών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος. Συνελήφθη (με δόλο) και καταδικάστηκε το 1999.

Ο ηγέτης του PKK και η τουρκική κυβέρνηση άρχισαν ειρηνευτικές συνομιλίες στα τέλη του περασμένου έτους για να σταματήσει η σύγκρουση μεταξύ Κούρδων και τουρκικού στρατού που στοίχισε τη ζωή 40.000 ανθρώπων με δραστηριότητα των συγκρούσεων κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της τουρκικής επικράτειας.

Το PKK, σήκωσε τα όπλα κατά του τουρκικού κράτους το 1984, με στόχο να δημιουργήσει κουρδικό κράτος, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε και έφερε ως στόχο την περιφερειακή αυτονομία.

Ο έγκλειστος Αμπντουλάχ Οτσαλάν, είναι ασθενής και η υγεία του καθορίζεται ως «εύθραυστη», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.