ΚΟΣΜΟΣ

Commerzbank: Νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

Commerzbank: Νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

«Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας ιδιώτης επενδυτής, ο οποίος θα μπορούσε να τρομάξει από την είδηση περί νέας βοήθειας», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής «Commerzbank», κ. Γιεργκ Κρέμερ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να δοθεί νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα μετά το 2014.



«Ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε είπε, ότι μετά το 2014 αναμένει τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Ο καθένας στις χρηματαγορές έχει προετοιμαστεί γι' αυτό το ενδεχόμενο», δήλωσε ο κ. Κρέμερ στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και επισήμανε, ότι η πορεία στην Ευρωζώνη είναι ανοδική, οι επιχειρήσεις δεν σκέπτονται πλέον κατάρρευση του ευρώ και ενδεχόμενη νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας δεν σοκάρει τα χρηματιστήρια.

«Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι πολύ αποτελεσματική», λέει ο Γερμανός τραπεζίτης και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Η ευρώ-θάλασσα είναι ήρεμη».

Ο κ. Γιεργκ Κρέμερ εκτιμά ακόμη, ότι συνολικά οι προοπτικές για την Ευρωζώνη έχουν βελτιωθεί, καθώς «οι φόβοι για κατάρρευση της νομισματικής ένωσης έχουν εν πολλοίς φύγει από το μυαλό των επιχειρηματιών».

«Η ύφεση έχει παρέλθει. Η Ευρωζώνη θα αναπτυχθεί, έστω και μέτρια. Αλλά καλύτερα ισχνή ανάκαμψη παρά δεκαοκτώ μήνες συνεχούς ύφεσης όπως πρόσφατα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η βελτίωση στα κράτη με κρίση δεν είναι κάτι που δεν το αξίζουν", αφού, όπως τόνισε, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία κάλυψαν το χαμένο έδαφος όσον αφορά στο μισθολογικό κόστος. Διευκρίνισε πάντως, ότι η ΕΚΤ μπορεί μόνο να αγοράσει χρόνο, καθώς "μακροπρόθεσμα η Ευρωζώνη θα αναρρώσει μόνον αν οι χώρες με κρίση και κυρίως η Ιταλία, κάνουν τα μαθήματά τους».