ΚΟΣΜΟΣ

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Αυστραλία

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Αυστραλία

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν το τελευταίο 48ωρο την Αυστραλία. Στη Βικτώρια ισχυροί άνεμοι, που έφτασαν τα 165 χιλιόμετρα την ώρα σε κάποιες περιοχές, προξένησαν τεράστιες ζημιές, χάος στις συγκοινωνίες και συσκότιση.


Παράλληλα με τους ισχυρούς ανέμους και την απότομη πτώση της θερμοκρασίας στους 13 βαθμούς, σημειώθηκε χαλαζόπτωση αλλά και δυνατή βροχόπτωση που οδήγησε και σε πλημμύρες, ενώ πολλές ήταν οι κλήσεις πολιτών στις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.

Και στη Νότια Ουαλία καταστροφικό ήταν το πέρασμα των ανέμων, η ταχύτητα των οποίων έφτασε σε ορισμένες περιοχές και τα 100 χλμ/ώρα.
Εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης δήλωσε ότι οι περισσότερες κλήσεις πολιτών ήταν για απομακρύνσεις δέντρων από δρόμους και περάσματα.

Σοβαρές ζημιές υπέστησαν σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή της Καμπέρας, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές στην παροχή ηλεκτρισμού.
Την ίδια στιγμή στο Κουίνσλαντ, αν και αρχή της άνοιξης, παρατηρείται κύμα καύσωνα με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 41 βαθμούς Κελσίου, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και 100 χρόνια στην περιοχή.