ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Συνάντηση με σέρβους δημάρχους προωθεί ο πρωθυπουργός

Κόσοβο: Συνάντηση με σέρβους δημάρχους προωθεί ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι ανέφερε, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της κυβέρνησης, στην Πρίστινα, πως αναμένει να συναντηθεί σύντομα με τους Σέρβους δημάρχους του Κοσόβου προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές επενδύσεων στο βόρειο Κόσοβο.

Ο κ. Θάτσι ανέφερε πως θέλει να συζητήσει με τους Σέρβους δημάρχους πώς η κυβέρνηση του Κοσόβου μπορεί να συμβάλλει στην υλοποίηση σημαντικών πρότζεκτ προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο βορρά και να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου ανέφερε ακόμη ότι οι κυβερνητικοί εταίροι θα στηρίξουν πλήρως μια εκλογική μεταρρύθμιση που προωθείται και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του επόμενου έτους.

Είναι απαραίτητο να γίνει αυτό έγκαιρα προκειμένου η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να έχει αρκετό χρόνο να οργανώσει βουλευτικές εκλογές και να διασφαλίσει τη διεθνή παρουσία κατά τη διεξαγωγή τους, σημείωσε ο κ. Θάτσι.

Εξέφρασε δε, την αισιοδοξία του για την έγκαιρη ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, με τη συναίνεση, μάλιστα, όλων των πολιτικών δυνάμεων.