ΚΟΣΜΟΣ

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία:Τανκς στο αεροδρόμιο-Μάχες στούς δρόμους

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία:Τανκς στο αεροδρόμιο-Μάχες στούς δρόμους

Περίπου 10 τεθωρακισμένα των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων αναπτύχθηκαν σήμερα το απόγευμα μπροστά στην είσοδο του αεροδρομίου του Μπαγκουί, την ώρα που εκατοντάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας έτρεχαν να βρουν καταφύγιο καθώς ακούγονταν σφοδρά πυρά από τις γειτονικές συνοικίες.

Τα άρματα αναπτύχθηκαν έξω από το αεροδρόμιο όπου έχουν τη βάση τους οι γαλλικές δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση «Σανγκαρίς» και οι Αφρικανοί στρατιώτες της ειρηνευτικής αποστολής Misca. Τα πυρά που ακούγονται στην περιοχή δεν έχουν στόχο το αεροδρόμιο, όμως προέρχονται από απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου. Πολλοί πανικόβλητοι κάτοικοι έφευγαν τρέχοντας προς τα νότια, προς το κέντρο της πρωτεύουσας, όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο αεροδρόμιο εκτός από τους ξένους στρατιώτες έχουν καταφύγει και πολλοί εκτοπισμένοι ντόπιοι, φοβούμενοι για τη ζωή τους. Οι δρόμοι του Μπαγκουί, ακόμη και στο κέντρο, έχουν ερημώσει. Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονταν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας από πολλές περιοχές, προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, σε επιθέσεις της χριστιανικής οργάνωσης αυτοάμυνας, των λεγόμενων «αντι-μπαλακά» και σε αντίποινα των πρώην ανταρτών Σελεκά που κατέλαβαν την εξουσία τον Μάρτιο του 2013.

Διαβάστε επίσης:

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Πυρά εναντίον εκκλησίας με νεκρούς