Το «Μέτωπο αλ Νόσρα στο Λίβανο» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Το «Μέτωπο αλ Νόσρα στο Λίβανο» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Το Μέτωπο αλ Νόσρα στο Λίβανο, που θεωρείται ο βραχίονας στη χώρα μιας οργάνωσης η οποία δρα στη Συρία και θεωρείται ότι συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση το απόγευμα σε μια πόλη-προπύργιο του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, στο ανατολικό τμήμα του Λιβάνου.


Σε μια ανακοίνωσή της μέσω του λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η οργάνωση, που έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για δύο φονικές επιθέσεις τον Ιανουάριο σε περιοχές-προπύργια της Χεζμπολάχ, ανέφερε ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια σε αντίποινα για την εμπλοκή του σιιτικού κινήματος στον πόλεμο στη Συρία, στο πλευρό των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Προβήκαμε σε μια δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του προπυργίου του κόμματος του Ιράν (σ.σ. της Χεζμπολάχ) στην πόλη Χέρμελ, για να απαντήσουμε στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον του λαού μας και την επιμονή του να στέλνει κι άλλους μισθοφόρους για να σκοτώνουν το συριακό λαό», ανέφερε η οργάνωση.
«Ενώπιον των σφαγών που διέπραξε δεν μπορούμε παρά να κάνουμε το ίδιο στο δικό του έδαφος για να το ωθήσουμε να επανεξετάσει τη στάση του», πρόσθεσε.

Η επίθεση, η οποία σημειώθηκε σε ένα πρατήριο καυσίμων, στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 15, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μαρουάν Σαρμπέλ, κάνοντας ακόμη λόγο περί ενέργειας ενός καμικάζι.

Η Χέρμελ, στο βόρειο άκρο της Κοιλάδας Μπεκάα, βρίσκεται περίπου 10 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία, όπου συνεχίζει να μαίνεται ο εμφύλιος που διαρκεί τρία χρόνια. Η επίθεση θεωρείται ακόμη μια ένδειξη ότι ο πόλεμος σταδιακά εξαπλώνεται στο Λίβανο.

Η σημερινή επίθεση είναι η έβδομη που πλήττει μια περιοχή που θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ αφότου το σιιτικό ένοπλο κίνημα έστειλε ένοπλα μέλη του να πολεμήσουν στο πλευρό του συριακού στρατού.