Η Β. Κορέα απορρίπτει την έκθεση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Β. Κορέα απορρίπτει την έκθεση του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Βόρεια Κορέα «απορρίπτει κατηγορηματικά και πλήρως» την έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, την οποία αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα εντός της ημέρας Επιτροπή Έρευνας του ΟΗΕ, τονίζεται σε ανακοίνωση την οποία απέστειλε η βορειοκορεατική διπλωματική αποστολή στη Γενεύη στο πρακτορείο Reuters.

 

Στη δισέλιδη ανακοίνωση, η έκθεση χαρακτηρίζεται «όργανο πολιτικής συνωμοσίας» και «προϊόν πολιτικοποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά της Ε.Ε. και της Ιαπωνίας σε συντονισμό με την εχθρική πολιτική των ΗΠΑ».

«Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε έντονα σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής καθεστώτος και στις πιέσεις υπό το πρόσχημα της 'προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων'», επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας καθιστά σαφές για ακόμα μια φορά ότι 'οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων' που αναφέρονται στην αποκαλούμενη 'έκθεση' δεν υφίστανται στη χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/324539/h-b-korea-aporriptei-thn-ekthesh-toy-ohe-gia-ta-anthrwpina-dikaiwmata#ixzz2taAPqiSg