Οι Ουκρανοί αθλητές παραμένουν στο Σότσι

Οι Ουκρανοί αθλητές παραμένουν στο Σότσι

Οι Ουκρανοί αθλητές δεν αποσύρονται από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αιματηρά επεισόδια στο Κίεβο, αλλά θα παραμείνουν στο Σότσι, ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας Σεργκέι Μπούμπκα.

 

Η αθλήτρια του σκι Μπογκντάνα Μάτσοτσκα, της οποίας ο πατέρας και προπονητής ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην Ουκρανία σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές, συμφώνησε να παραμείνει στο Σότσι όμως δεν θα συμμετάσχει στους αυριανούς αγώνες σλάλομ. Μετά τη συνάντηση που είχε ο Μπούμπκα με την αθλήτρια και τον πατέρα της ανακοίνωσε ότι και οι δύο θα παραμείνουν για να στηρίξουν τους άλλους Ουκρανούς αθλητές.

Η Μάτσοτσκα, που συμμετέχει για δεύτερη φορά σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς, τερμάτισε 27η στο super-g (υπεργιγαντιαίο σλάλομ) και 43η στο γιγαντιαίο σλάλομ.

"Συμμερίζομαι την άποψη ότι οι αθλητές που εκπροσωπούν την Ουκρανία στους Ολυμπιακούς έχουν τη σημαντική αποστολή να παραμείνουν ενωμένοι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία", τόνισε ο Μπούμπκα, προσθέτοντας ότι

"όλοι ανησυχούν βαθιά για τα τραγικά γεγονότα και τα θύματα της βίας στην Ουκρανία".

Σύμφωνα με την Ολυμπιακή Επιτροπή, οι αθλητές που έχουν ολοκληρώσει τους αγώνες τους έχουν ήδη επιστρέψει στην Ουκρανία, τηρώντας το πρόγραμμα που είχε συμφωνηθεί εκ των προτέρων.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή από την πλευρά της συμβούλευσε τους Ουκρανούς αθλητές να μην κατέβουν στους αγώνες φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, διευκρινίζοντας ότι προτιμά άλλου είδους ενέργειες για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων. Η Ουκρανική Ολυμπιακή Επιτροπή κρέμασε μαύρες κορδέλες στη σημαία της Ουκρανίας στο Ολυμπιακό Χωριό σε ένδειξη πένθους.

Διαβάστε επίσης:

Μεγαλώνει ο «κύκλος του αίματος» στο Κίεβο

Το συγκλονιστικό tweet Ουκρανής νοσοκόμας: «Πεθαίνω»

Λευκός Οίκος προς Γιανουκόβιτς: Απόσυρε αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας

Ο Πούτιν στέλνει εκπρόσωπο στο Κίεβο

Ουκρανία: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ

Ουκρανία: Αιχμάλωτοι των διαδηλωτών 67 αστυνομικοί

Αποχωρεί ο Δήμαρχος του Κιέβου

Πεθαίνοντας στην Ουκρανία...

Συνεχίζεται η αιματοχυσία ! Πάνω από 50 οι νεκροί στο Κίεβο (vid)

Οι αιματηρές συγκρούσεις στο Κίεβο μέσα από τον φακό του Γ. Μπεχράκη

Βίντεο: Ελεύθεροι σκοπευτές στη Ουκρανία δίνουν τη χαριστική βολή

Ουκρανοί αθλητές αποχωρούν από το Σότσι λόγω της αιματοχυσίας