ΚΟΣΜΟΣ

Επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ προτείνει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ προτείνει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, προετοιμάζει το έδαφος για την παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία και είναι σε διαβούλευση με την κυβέρνηση Ομπάμα για την εφαρμογή πιθανών κυρώσεων κατά μεμονωμένων Ρώσων και Ουκρανών οι οποίοι συνεργάζονται μαζί τους, ανέφερε τη Δευτέρα ο πρόεδρός της, Ρόμπερτ Μενέντεζ.


«Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και απαιτεί ταχεία και συντονισμένη απάντηση από τη διεθνή κοινότητα με υποστήριξη της Ουκρανίας για να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες της Ρωσίας να προσαρτήσει δια της βίας ουκρανικό έδαφος» ανέφερε ο δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσει.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, η βοήθεια προς την Ουκρανία θα είναι τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε εγγυήσεις δανείων για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας.

Στις ενδεχόμενες κυρώσεις περιλαμβάνονται, η απαγόρευση της βίζας, το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και η αναθεώρηση της στρατιωτικής συνεργασίας.