ΚΟΣΜΟΣ

ΡΚΚ: Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον συνομιλητής μας

ΡΚΚ: Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον συνομιλητής μας

Το KCK, το πολιτικό σύστημα του PKK υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει χάσει την πολιτική της λειτουργία και δεν είναι πλέον συνομιλητής για τα αιτήματά του.

Σε ανακοίνωσή του, το KCK, δήλωσε ότι ξένες δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα εξουσία που θα προστατεύει τα συμφέροντά τους στην Τουρκία.

Συνοψίζει ότι, στην παρούσα κατάσταση, η παλιά ηγεμονία εξερράγη και η κυβέρνηση έχασε τη πολιτική της δύναμη, αλλά μια νέα ηγεμονική δύναμη δεν είναι περισσότερο αποδεκτή από τους λαούς της Τουρκίας.

«Όλα τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα θα λυθούν μόνο με έναν ριζοσπαστικό εκδημοκρατισμό, συμπεριλαμβανομένων και των προβλημάτων των Κούρδων και των Αλεβιτών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ξένες δυνάμεις και οι ντόπιες επεκτάσεις τους στη χώρα δεν είναι σε θέση να βρουν μια λύση».

Το KCK τονίζει ότι «ηγεμονικές δυνάμεις έχουν στόχο να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση με βάση το κεμαλικό κόμμα CHP και την ισχυρή αδελφότητα του Φετουλάχ Γκιουλέν, για να αποτρέψουν τις επαναστατικές δυνάμεις».

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Το ΑΚΡ δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες των ξένων και εσωτερικών δυνάμεων. Ως εκ τούτου, έχει χάσει όλη τη πολιτική λειτουργία του».

«Η κυβέρνηση του AKP δεν είναι πλέον συνομιλητής για τις εκκλήσεις και πρωτοβουλίες του Αμπντουλάχ Οτζαλάν και του Κινήματος για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν», δήλωσε το KCK, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα που έπρεπε να λάβει πριν από το περασμένο φθινόπωρο.

Το KCK κάλεσε επιπλέον τις δυνάμεις της δημοκρατίας να ενωθούν γύρω από ένα πρόγραμμα για να λυθούν τα προβλήματα της Τουρκίας με ριζοσπαστικό τρόπο.

otsalan

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η δήλωση αυτή έρχεται καθώς η κυβέρνηση του ΑΚΡ βρίσκεται σε πλήρη κρίση εν μέσω πολιτικών και οικονομικών σκανδάλων και σε πόλεμο για την εξουσία με την ισχυρή αδελφότητα του Φετχουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στην Πενσυλβάνια από τον Μάρτιο του 1999 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ακριβώς το ίδιο έτος, συνελήφθη ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτζαλάν και φυλακίστηκε στο νησί Ιμραλί μετά από διεθνή επιχείρηση από ξένες μυστικές υπηρεσίες, όπως τη CIA και τη Μοσάντ.

Η Αδελφότητα είναι επίσης γνωστή για την εχθρότητά της προς την ειρηνευτική διαδικασία.

Μετά τις 17 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Ερντογάν έχει ξεκινήσει έναν ανοικτό πόλεμο κατά του πρώην συμμάχου του, με τον οποίον μοιραζόταν την εξουσία του και οδηγεί μια εκστρατεία καταστολής εναντίον κάθε αντιπολίτευσης από το 2002.

ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΖΑΛΑΝ

Ο Οτζαλάν, αναμένεται να κάνει δήλωση στις 21 Μαρτίου, ημέρα όπου οι Κούρδοι γιορτάζουν το Νεβρόζ, το κουρδικό νέο έτος.

Τον Μάρτιο 2013, η κ. Οτζαλάν είχε ξεκινήσει την ειρηνευτική διαδικασία, καλώντας το ΡΚΚ να αποσύρει τους μαχητές του προς το ιρακινό Κουρδιστάν.

πηγη actukurde.fr

Διαβάστε επίσης

Τουρκία: Το συμβούλιο της Ευρώπης ζητά τον προαυλισμό Οτσαλάν

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr