ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα - Μέρκελ: Απαράδεκτο χτύπημα στην Ουκρανία

Ομπάμα - Μέρκελ: Απαράδεκτο χτύπημα στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ με αντικείμενο την κρίση στην περιοχή της Κριμαίας, όπως δήλωσε ένας άλλος εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν σε μια προσπάθεια «να συνεχίσουν να συντονίζουν τις ενέργειές τους όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία» έγραψε σε μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της καγκελαρίας για τη συνομιλία, η Μέρκελ και ο Ομπάμα συμφώνησαν ότι η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία συνιστά ένα «απαράδεκτο πλήγμα» στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζουν περαιτέρω κυρώσεις εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ εναντίον εκείνων που έχουν εμπλακεί στην προσάρτηση της Κριμαίας ως συνέπεια των ρωσικών ενεργειών, συμφώνησαν, όμως, ότι είναι ανοικτοί στον πολιτικό διάλογο στην ουκρανική κρίση.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Η Κριμαία «επιστρέφει» εκεί όπου ανήκει

Εισβολή σε ουκρανική στρατιωτική βάση - Νεκρός ένας Ουκρανός

Ο Τουρτσίνοφ δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας

Η Βρετανία διακόπτει τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία