ΚΟΣΜΟΣ

Εμφύλιος πόλεμος; Η Συρία ιδρύει Διαστημική Υπηρεσία!

Εμφύλιος πόλεμος; Η Συρία ιδρύει Διαστημική Υπηρεσία!

Η Συρία, που σπαράσσεται από έναν καταστροφικό εμφύλιο εδώ και τρία χρόνια, αποφάσισε να ιδρύσει μια Διαστημική Υπηρεσία για να διεξάγει επιστημονικές έρευνες, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.


Σύμφωνα με το πρακτορείο, η κυβέρνηση ενέκρινε το πρόγραμμα για την ίδρυση ενός τέτοιου οργανισμού με «στόχο να χρησιμοποιήσει τις διαστημικές τεχνολογίες για να διεξάγει επιχειρήσεις εξερεύνησης και παρατήρησης του εδάφους και για να συμβάλει στην ανάπτυξη».

Από την έναρξη –στα μέσα του Μαρτίου του 2011– της σύρραξης στη Συρία τουλάχιστον 146.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση, ενώ σχεδόν οι μισοί πολίτες της Συρίας έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρωθυπουργός της Συρίας Ουάελ αλ Χάλακι εκτίμησε εξάλλου νωρίτερα σήμερα ότι το κόστος των καταστροφών που οφείλονται στον πόλεμο ανέρχεται σε περίπου 31 δισε. δολάρια.

Αυτό το ποσό ισοδυναμεί σχεδόν με το ΑΕΠ της Συρίας που υπολογίζεται ότι θα ανέλθει, σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit, στα 34 δισε. δολάρια το 2014.

Η χώρα πλήττεται επίσης από μια σειρά σκληρών κυρώσεων που έχει επιβάλει στη Δαμασκό η διεθνής κοινότητα.

Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Παγώνουν τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία