ΚΟΣΜΟΣ

Κέρι: Αλληλέγγυες στην Ελλάδα οι ΗΠΑ

Κέρι: Αλληλέγγυες στην Ελλάδα οι ΗΠΑ

Για «ισχυρές διμερείς σχέσεις» μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας έκανε λόγο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης στον ελληνικό λαό και συγχαίροντας την ελληνική προεδρία της ΕΕ.

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο κ. Κέρι σημείωσε ότι εκ μέρους του προέδρου Ομπάμα και του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, θα ήθελε να εκφράσει τις καλύτερες ευχές για τον λαό της Ελλάδας στην 193η επέτειο από την ανεξαρτησία του, στις 25 Μαρτίου.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι στην πολιτεία του, τη Μασαχουσέτη, βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες ελληνοαμερικανικές κοινότητες των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του σε πολιτειακό αξίωμα υπηρέτησε δίπλα σε έναν υπερήφανο Ελληνοαμερικανό, τον πρώην κυβερνήτη Μάικλ Δουκάκη και όταν εισήλθε στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, υπηρέτησε με έναν άλλο, εξίσου, υπερήφανο Ελληνοαμερικανό, τον Πολ Τσόγκα.

«Η εμπειρία μου έχει εμπλουτιστεί μέσα από τις επισκέψεις μου στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Κέρι, ενώ πρόσθεσε: «Από τους αρχαίους Έλληνες στοχαστές, των οποίων οι ιδέες και οι αρχές ενέπνευσαν τους ιδρυτές της Αμερικής, στη σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία, οι δεσμοί μεταξύ μας είναι ισχυροί και συνεχίζουν να ενισχύονται».

Ο κ. Κέρι υπογράμμισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αλληλέγγυες στην Ελλάδα ως σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ανυπομονούμε να εμβαθύνουμε την εταιρική ασφάλειά μας στα χρόνια που έρχονται» συμπληρώνοντας ότι «πέρα από τις ισχυρές διμερείς σχέσεις μας, οι λαοί μας μοιράζονται σημαντικές αξίες και πολιτιστικούς δεσμούς. Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τις εμπορικές, εκπαιδευτικές (συνεργασίες) και την ανταλλαγή ευκαιριών που χρησιμεύουν ως το θεμέλιο της φιλίας μας».

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ολοκληρώνοντας το μήνυμά του, είπε: «Επικροτούμε την ελληνική ηγεσία της προεδρίας του συμβουλίου της ΕΕ και έχουμε δεσμευτεί να συνεργαζόμαστε μαζί για να εξασφαλίσουμε ένα πιο ασφαλές και ευτυχισμένο μέλλον για τους Έλληνες και για τους Αμερικανούς».


Διαβάστε επίσης:

Huffington: Δώστε χρήματα στους Έλληνες για την 25η Μαρτίου