ΚΟΣΜΟΣ

Ματβιένκο: Oι δηλώσεις Ομπάμα μαρτυρούν τον «επιθανάτιο ρόγχο» των ΗΠΑ

Ματβιένκο: Oι δηλώσεις Ομπάμα μαρτυρούν τον «επιθανάτιο ρόγχο» των ΗΠΑ

Καυστική η πρόεδρος της Άνω Βουλής που έχει μπει στη μαύρη λίστα

Οι δηλώσεις του προέδρου Ομπάμα περί αδυναμίας της Ρωσίας μαρτυρούν «όχι απλά μόνο τον πανικό, αλλά τον επιθανάτιο ρόγχο των ΗΠΑ και την απροθυμία τους να αναγνωρίσουν τα λάθη, που δίεπραξαν στην Ουκρανία», δήλωσε η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβίενκο.

Κατά τη γνώμη της προέδρου του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, η οποία είναι καλά γνωστή στην Ελλάδα, από όπου ξεκίνησε ουσιαστικά την εντυπωσιακή καριέρα της ως πρεσβευτής της Ρωσίας και εν συνεχεία πολιτικός πρώτη γραμμής, «παρόμοιες δηλώσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη».

Η Β. Ματβιένκο, η οποία έχει συμπεριληφθεί στη «μαύρη λίστα» Ρώσων αξιωματούχων της ΕΕ δήλωσε ότι "η ομιλία Ομπάμα μαρτυρά την απροθυμία της Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει ότι ο κόσμος δεν είναι πλέον μονοπολικός και ότι πρέπει να υπολογίζεται ότι η Ρωσία είναι παγκόσμια δύναμη, που έχει σε σοβαρό βαθμό ενσωματωθεί στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα".

Ο κ. Ομπάμα είχε πει από τη Χάγη ότι η Ρωσία «δεν είναι η πρώτη απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» και ότι είναι μια "περιφερειακή δύναμη, η οποία όχι λόγω ισχύος, αλλά λόγω αδυναμίας απειλεί ορισμένους από τους κοντινούς της γείτονες".

Διαβάστε περισσότερα:

16 δισ. δολάρια το συνολικό ουκρανικό χρέος στη Ρωσία

Ρωσία: Ενισχύει τη στρατιωτική δύναμη στην Κριμαία

Ουκρανία: Η κρίση απειλεί τις ευρωπαϊκές οικονομίες

Ουκρανία: Αυξήσεις στο φυσικό αέριο με εντολή του ΔΝΤ