ΚΟΣΜΟΣ

Η Δαμασκός κατηγορεί τον ΟΗΕ ότι εμποδίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Η Δαμασκός κατηγορεί τον ΟΗΕ ότι εμποδίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Η Δαμασκός κατηγόρησε σήμερα τον ΟΗΕ ότι «εμποδίζει» τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, οι οποίες έχουν γίνει γνωστές με την ονομασία Γενεύη 2, κι έχουν στόχο την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία.


«Ο ΟΗΕ και ο απεσταλμένος της Λάχνταρ Μπραχίμι, που είναι μεροληπτικός και όχι ένας ειλικρινής μεσολαβητής, εμποδίζουν τις διαπραγματεύσεις της Γενεύης 2», δήλωσε ένας αξιωματούχος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, τον οποίο επικαλέστηκε η κρατική τηλεόραση.

Το υπουργείο κατηγόρησε επίσης τις χώρες «οι οποίες στέλνουν όπλα στους τρομοκράτες, υποστηρίζουν τα εγκλήματά τους και αρνούνται να ακούσουν τη φωνή των Σύρων μέσω της κάλπης ότι εμποδίζουν κάθε πολιτική λύση».

Ο αξιωματούχος δεν κατονόμασε κάποιες χώρες, όμως η κατηγορία έμοιαζε να απευθύνεται κυρίως στις χώρες του Κόλπου και την Τουρκία.

«Η απόφαση να διοργανωθούν προεδρικές εκλογές στη Συρία είναι μια κυρίαρχη απόφαση και καμία ξένη πλευρά δεν μπορεί να επέμβει σε αυτή», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Οι δυτικές χώρες που απαιτούν δημοκρατία και ελευθερία θα έπρεπε να ακούσουν τη γνώμη των Σύρων (για να μάθουν) ποιον θα εκλέξουν στις εκλογές», επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 3 Ιουνίου, παρά τον συνεχιζόμενο εμφύλιο στη χώρα.