ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Φιλορώσοι συνέλαβαν και κράτησαν δημοσιογράφους

Ουκρανία: Φιλορώσοι συνέλαβαν και κράτησαν δημοσιογράφους

Για αρκετές ώρες, κάνοντας λόγο ακόμα και για κακομεταχείριση από φιλορώσους αυτονομιστές, κρατήθηκαν τρεις ομάδες δυτικών δημοσιογράφων οι οποίες κάλυπταν τη στρατιωτική επιχείρηση που έχει εξαπολύσει το Κίεβο εναντίον της Σλαβιάνσκ.

Οι δημοσιογράφοι του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, του βρετανικού Sky News και του ιστότοπου Buzzfeed αιχμαλωτίστηκαν από φιλορώσους αυτονομιστές σε ένα σημείο ελέγχου, την ώρα που προσπαθούσαν να εισέλθουν στη Σλαβιάνσκ.

Η δημοσιογράφος του CBS Κλαρίσα Ουόρντ διηγήθηκε, μετά την απελευθέρωσή της, ότι οι αυτονομιστές οδήγησαν την ομάδα της σε διαφορετικά σημεία, αφού τους είχαν καλύψει τα μάτια. Ένας άνδρας από την ομάδα της, μάλιστα, δήλωσε ότι τον χτύπησαν.

Από την πλευρά του, επικεφαλής των αυτονομιστών εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι είναι ανήσυχοι εξαιτίας της επίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων και τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα τους κάνουν κακό.

Την ίδια ώρα, ο ανταποκριτής του Buzzfeed Μάικ Τζίλιο ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι έζησε μια παρόμοια εμπειρία με αυτή της Ουόρντ, ενώ και μία εκπρόσωπος του Sky News επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι: «μια ομάδα του Sky News κρατήθηκε για πολλές ώρες σήμερα το πρωί στην ανατολική Ουκρανία. Είμαστε χαρούμενοι που πλέον έχουν απελευθερωθεί και είναι καλά στην υγεία τους».

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Χύθηκε αίμα στην Οδησσό (videos+photos)