ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Η Χαμάς υπεύθυνη για την απαγωγή εφήβων

Νετανιάχου: Η Χαμάς υπεύθυνη για την απαγωγή εφήβων

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χαμάς βρίσκεται πίσω από την απαγωγή των τριών Ισραηλινών εφήβων στη Δυτική Όχθη.


"Σήμερα το πρωί μπορώ να πω αυτό που δεν μπορούσα να πω χθες, πριν από το κύμα συλλήψεων μελών της Χαμάς (η ισλαμιστική οργάνωση που διοικεί τη Δυτική Όχθη) στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια", είπε ο Νετανιάχου χρησιμοποιώντας τις βιβλικές ονομασίες που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί για τη Δυτική Όχθη.

"Εκείνοι που απήγαγαν τους νέους μας ήταν μέλη της Χαμάς--της ίδιας Χαμάς με την οποία ο Αμπού Μάζεν (ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς) συνήψε συμφωνία για κυβέρνηση ενότητας κι αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις. Προς το παρόν επικεντρώνουμε όλες τις προσπάθειές μας στο να φέρουμε πίσω στα σπίτια τους τούς απαχθέντες", δήλωσε ο Νετανιάχου στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου στο Τελ Αβίβ.

Οι δύο 16χρονοι κι ένας 19χρονος εξαφανίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Δυτική Όχθη.Όπως ανακοίνωσε το Ισραήλ, οι απαχθέντες ονομάζονται Εγιάλ Γιφράκ, Γκιλάντ Σαέρ και Ναφτάλι Φράνκελ, ο οποίος έχει και αμερικανική υπηκοότητα.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή τους, ενώ δεν υπήρξε και άμεση απάντηση της Χαμάς στις κατηγορίες του Νετανιάχου.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Τρεις νεαροί Ισραηλινοί αγνοούνται στη Δυτική Όχθη