ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα νεκροί από τις πλημμύρες στη Βουλγαρία

Δέκα νεκροί από τις πλημμύρες στη Βουλγαρία

Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες έπληξαν την Πέμπτη τη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι. Η κακοκαιρία προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην πόλη Βάρνα προκάλεσαν πλημμύρες την Πέμπτη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, δήλωσε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης ο Ιβάν Πορτνίχ, δήμαρχος της πόλης αυτής.

«Η τραγωδία είναι τεράστια. Βρίσκομαι σε ένα δρόμο στα προάστια της Ασπρούχοβο. Ο δρόμος δεν υπάρχει πλέον, τα σπίτια δεν υπάρχουν πλέον, υπάρχουν μόνο αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο», δήλωσε ο δήμαρχος. Η ηλεκτροδότηση στην πόλη διακόπηκε για πολλές ώρες.

Στην κεντρική Βουλγαρία, πυροσβέστες διέσωσαν 11 ανθρώπους στην πόλη Κιλιφαβέρο, οι οποίοι είχαν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών τους προκειμένου να σωθούν από τις πλημμύρες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για περαιτέρω βροχοπτώσεις και καταιγίδες μέσα στις επόμενες ημέρες που αναμένεται να πλήξουν το ανατολικό και βόρειο τμήμα της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Σουηδία: Παραδόθηκε ο άνδρας που απειλούσε να ανατινάξει κτίριο κομμάτων