ΚΟΣΜΟΣ

Μπερλουσκόνι: Σε δίκη γιατί προσέβαλε δικαστή;

Μπερλουσκόνι: Σε δίκη γιατί προσέβαλε δικαστή;

Η εισαγγελία της Νάπολης εξετάζει το ενδεχόμενο να παραπέμψει σε δίκη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για προσβολή μέλους του δικαστικού σώματος, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα και σχετίζεται με την δήλωση του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος, καταθέτοντας χθες ενώπιον των δικαστών της Νάπολης, είπε ότι «το δικαστικό σώμα χαρακτηρίζεται από ανευθυνότητα».

Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο του Μιλάνου, όταν έκανε δεκτό το αίτημα του Μπερλουσκόνι να μπορέσει να εκτίσει την δωδεκάμηνη καταδίκη του για φορολογική απάτη με προσφορά κοινωνικά χρήσιμης εργασίας, είχε θέσει ως όρο να δείξει σεβασμό προς τους ιταλούς δικαστικούς.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα στην ιταλική συμπρωτεύουσα, η εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεση Ρούμπι Γκέιτ. Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός προτίμησε να μην παραστεί στην δικάσιμο, αλλά να μεταβεί στο κέντρο θεραπείας και φροντίδας ηλικιωμένων, στο Τσεζάνο Μποσκόνε, στο οποίο και προσφέρει, εδώ και σχεδόν δυο μήνες, την κοινωνικά ωφέλιμη εργασία του.

Οι δικηγόροι του, όμως, κατέθεσαν υπόμνημα τετρακοσίων τριάντα σελίδων, με το οποίο θέλουν να αποδείξουν ότι ο Σίλβιο Μπερλουσόνι ουδέποτε είχε σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή με την Μαροκινή νεαρή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ.

Εκτός αν υπάρξουν θεαματικές εκπλήξεις, η τελική απόφαση του εφετείου μπορεί να εκδοθεί σε χρόνο ρεκόρ. Η τελική συνεδρίαση των δικαστών για την δημοσιοποίηση της ετυμηγορίας ορίσθηκε σήμερα για τις 18 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Δεκαεπτά συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή στη μαφία στο Παλέρμο της Σικελίας