ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πυροβόλησαν Κούρδο που κατέβασε την τουρκική σημαία (photos)

Τουρκία: Πυροβόλησαν Κούρδο που κατέβασε την τουρκική σημαία (photos)

Πυρ, εναντίον ενός Κούρδου, ο οποίος προσπάθησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, άνοιξαν αστυνομικοί.

Ο 28χρονος άνδρας τραυματίστηκε στη γάμπα ενώ επιχειρούσε να σκαρφαλώσει στο κτίριο του αστυνομικού τμήματος του Γκαζιοσμανπασά, μιας εργατικής συνοικίας στο ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης.

Φωνάζοντας: «Ελευθερία στο Κουρδιστάν», ο άνδρας απείλησε τους αστυνομικούς με μαχαίρι,πριν πέσει τραυματισμένος στο έδαφος και μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού συνεχάρη την αστυνομία μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, προσθέτοντας πως καταδικάζει «το βρόμικο χέρι που επιτίθεται στην ένδοξη σημαία και επιδιώκει την πρόκληση τούτη την ιερή ημέρα της αρχής του ιερού μήνα του Ραμαζανιού».

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο επεισόδιο είχε προκαλέσει πρόσφατα συμπλοκές, όταν ένας μασκοφόρος άνδρας κατέβασε την τουρκική σημαία σε μια στρατιωτική βάση, κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στο Ντιγιάρμπακιρ που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε δύο άτομα.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αντιδράσει έντονα στην ενέργεια αυτή, δηλώνοντας πως όποιος επιχειρήσει να υποστείλει την «ιερή σημαία της χώρας, θα πληρώσει το τίμημα της πράξης του»…

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Νέες φωτογραφίες από το τέρας του Μπρίστολ! (photos)