ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: 16 νεκροί ο απολογισμός των βραδινών επιθέσεων

Λωρίδα της Γάζας: 16 νεκροί ο απολογισμός των βραδινών επιθέσεων

Τουλάχιστον δεκαέξι άτομα έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από τις νέες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο θλιβερός απολογισμός της πλέον αιματηρής ημέρας των9 συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς είναι 46 νεκροί...

«Τουλάχιστον 15 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Τούφα της πόλης της Γάζας, όπου επλήγη μια κατοικία και ένα τέμενος», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, Άσραφ αλ Κούντρα.

Τριάντα τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στη συγκεκριμένη επιδρομή, ενώ ένας ακόμη Παλαιστίνιος έχασε την ζωή του στα νότια του θύλακα, στη Ράφα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις παράλληλα ανακοίνωσαν σε δελτίου τύπου ότι ζητούν από τους κατοίκους στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς προτίθενται να εξαπολύσουν νέες επιδρομές.

Η Χαμάς από την πλευρά της, εκτόξευσε το βράδυ του Σαββάτου ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

Επιπλέον, δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από το Λίβανο και έπεσαν σε τοποθεσίες στο βόρειο Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Συνολικά, 151 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και σχεδόν 1000 έχουν τραυματισθεί, από την ημέρα έναρξης των ισραηλινών επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Έκκληση για κατάπαυση του πυρός, πληθαίνουν οι νεκροί στη Γάζα