ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία αεροπλάνο: Ειδικός διάδρομος πρόσβασης στο σημείο της συντριβής

Μαλαισία αεροπλάνο: Ειδικός διάδρομος πρόσβασης στο σημείο της συντριβής

Για τη δημιουργία ενός «διαδρόμου», ώστε οι διεθνείς ερευνητές να μπορέσουν να μεταβούν στο σημείο όπου συνετρίβη χθες Πέμπτη (17/7) το αεροσκάφος των Malaysia Airlines, συζητά με τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο — και εξάλλου αυτό είναι το θέμα των συζητήσεών που διεξάγονται τώρα με τους αυτονομιστές — ο οποίος θα επιτρέψει την πρόσβαση στην περιοχή αυτή ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και επίσης οι έρευνες. Στη συνέχεια εξετάζουμε επίσης την πιθανότητα να πάρουμε το μαύρο κουτί (του Μπόινγκ 777) που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των αυτονομιστών», δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ στην ελβετική τηλεόραση.

Λίγο νωρίτερα πάντως ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ είχε δηλώσει ότι οι αυτονομιστές αντάρτες, που ελέγχουν την περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, δεν επιτρέπουν την πρόσβαση ερευνητών της ουκρανικής υπηρεσίας αεροπλοΐας.

«Αυτή τη στιγμή οι αυτονομιστές δεν επιτρέπουν στους εκπροσώπους της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας να φτάσουν στο σημείο για να ερευνήσουν την τραγωδία», σημείωσε ο Γιατσενιούκ.

Υπενθυμίζεται ωστσόσο οι αυτονομιστές αντάρτες είχαν ανακοινώσει χθες, λίγες ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Malaysian Airlines, ότι θα επιτρέψουν στους διεθνείς ερευνητές να εργαστούν στο σημείο της συντριβής…

Διαβάστε ακόμα:

Φιλιππίνες: Λυκάνθρωποι τρομοκρατούν απομακρυσμένο νησί!

Κίνα: Ζευγάρι επιχείρησε τριπλή απόπειρα αυτοκτονίας! (photos)

Βρετανία: Σάλος με το γυμνό οικοδόμο στα σπίτια ηλικιωμένων! (photo)

Malaysia Airlines: Απίστευτο παιχνίδι της μοίρας για ένα φροντιστή! (vid+phs)

Malaysia Airlines: Ερήμωσε ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας (photos)

Malaysia Airlines: Ηχητικό ντοκουμέντο των αυτονομιστών για το αεροπλάνο (video)

Μαλαισία αεροπλάνο: O εμπειρογνώμονας του AIDS και όσοι γλίτωσαν από θαύμα